Pécsi Ildikó est Hajdúszoboszlón

Pécsi Ildikó est Hajdúszoboszlón

A Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár január 22-én, a
Magyar Kultúra Napján László János grafikusművész kiállításával, valamint irodalmi esttel emlékezett meg a magyar Himnusz megírásának évfordulójáról. Berényi Viktória tudósítása

Pécsi Ildikó „Szeretteim” címmel hozta el a közönségnek mindazokat a verseket és prózákat, melyek közel állnak a  szívéhez.

A műsor rendhagyó módon kezdődött, Berényiné Szilaj Ilona, a művelődési  központ igazgatónője a hagyományos felkonferálás után egy rövid,  kötetlen beszélgetésre invitálta a Kossuth-díjas színésznőt, aki erre készségesen vállalkozott. A baráti hangú beszélgetés, melyben művészi pályájáról, magánéletéről, barátságairól is vallott, mintegy ráhangolta
közönségét az esti műsorra.

Megtudhattuk, hogy Pécsi Ildikó igazi szerettei a család és a barátok után a „drága kicsi közönsége”. Ezt be is bizonyította, hiszen közvetlensége és kedves mosolya áthatotta az egész estét. A műsor minden szerettünkhöz – a családhoz, barátokhoz,  szerelmekhez – szólt, róluk emlékezett meg. Hallhattunk verseket többek között Ady Endrétől, József Attilától és Somlyó Györgytől. Az ünnepi alkalomra tekintettel a művésznő elszavalta Ábrányi Emil a Magyar Nyelv című versét.

A prózákat zenei betétek oldották Szűts István zongoraművész előadásában. A színésznő is dalra fakadt, jól ismert sanzonokkal tette még felejthetetlenebbé az estét. Felcsendült a Cherbourgi esernyők, a Hulló levelek és a Régi ház körül is.