Pécsi, egyetemi vesztegetési ügy – meghosszabbított előzetesek

A pécsi, egyetemi vesztegetési ügy tíz gyanúsítottja közül kilencnek meghosszabbították előzetes letartóztatását.

Hajdú István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a bíróság az ügyészség indítványát megalapozottnak tartotta, a gyanúsítottak előzetes letartóztatását ezért október másodikáig meghosszabbította. Az ügyészség az egyik gyanúsítottal szemben már nem indítványozott kényszerintézkedést. Ő az egyetem egyik alkalmazottja, de nem vezetője.

Ahogy a Független Hírügynökség korábban beszámolt róla, hogy bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt 20 emberrel szemben nyomoz a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda Területi Főosztály Dél-Dunántúli Régiója. Eddig tíz ember, köztük az egyetem gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, valamint további hat alkalmazottja volt előzetes letartóztatásban.

A pécsi egyetemen a 2008-as és 2009-es évben végrehajtott informatikai beszerzésekkel kapcsolatos fájlokat vizsgálják a nyomozók. Ebben az időszakban évente nagyjából 700 millió forintot költött az intézmény informatikai beszerzésekre.

– Független Hírügynökség –