Pécsett mérettetik meg a „Mester-mű”

Pécsett mérettetik meg a „Mester-mű”
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Vasárnap utazik hazánk legfontosabb és legnagyobb színházi seregszemléjére a Csokonai Színház társulata.

Rusznyák Gábor figyelmes olvasó, mindenkit a szerző kijelölte helyzetben szerepeltet” – írta Balogh Tibor a Csokonai Színház társulatának Mester és Margaritájáról. A darab a dramaturg, színikritikus javaslatára került be a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjába.

A Rusznyák Gábor rendezte Bulgakov-adaptációt június 8-án 21 órától láthatja a közönség Magyarország legfontosabb és legnagyobb színházi seregszemléjén. Idén június 4-től 13-ig versenyez Pécsett az a 11 darab, amely vállalta a megmérettetést.

A debreceni teátrum művészei a mozgás, a zene és a színészi játék találkozásából próbálták meg előhívni Bulgakov regényének hangulatát. A rendező szerint „Bulgakov A Mester és Margarita című művének színpadra alkalmazásában az a legnagyobb kérdés, hogy a történetmesélés szintjén túl hogyan lehet átadni azt a sajátos világot, hangulatot, humort, amelyet az író olyan gyönyörűen és aprólékosan felépített a regényben. Alkotóemberként nagyon nemes kihívás egy ilyen fontos művel foglalkozni.”

HBN
hirdetés