Pécsen készül az Eb-selejtezőkre a férfi kosárlabda-válogatott

Budapest, 2012. július 23., hétfő (MTI) – Megkezdte a felkészülést a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre a magyar férfi kosárlabda-válogatott, amely hétfőtől Pécsen edzőtáborozik. Rátgéber László szövetségi kapitány tizenhét játékossal vágott neki a munkának.

“A horvátok kiemelkednek a csoportunkból, amelyben a második helyet célozzuk meg, ez automatikus továbbjutást jelent – nyilatkozott a hétfői sajtótájékoztatón Rátgéber László. – A négy legjobb harmadik helyezett is tovább kerülhet, az sem lenne baj, ha ilyen úton jutnánk ki az Eb-re. Nagy harc lesz, a kosárkülönbség is fontos, ezért minden dobott és kapott pontnak jelentősége lesz. Azért jövünk kétszer is Pécsre, mert a városvezetés idecsábított bennünket, aminek örülünk, a segítőkészséget köszönjük.”

A válogatott ezen a héten pénteken és szombaton Pécsen, a svédek ellen játszik edzőmérkőzést. A Lauber Dezső Sportcsarnok két Eb-selejtezőnek is otthont ad majd: augusztus 27-én Ciprus, 30-án pedig Ukrajna ellen vív mérkőzést a magyar csapat, amely Ausztriával és Horvátországgal van még egy csoportban.

 

Az Európa-bajnoki selejtezők programja:

augusztus 15.: Ukrajna-Magyarország, Dnyipropetrovszk 19 ó

augusztus 21.: Magyarország-Ausztria, Szombathely 19 ó

augusztus 24.: Horvátország-Magyarország, Eszék 20 ó

augusztus 27.: Magyarország-Ciprus, Pécs 19 ó

augusztus 30.: Magyarország-Ukrajna, Pécs 19 ó

szeptember 5.: Ausztria-Magyarország, Schwechat 20:20 ó

szeptember 8.: Magyarország-Horvátország, Szombathely 19 ó

szeptember 11.: Ciprus-Magyarország, Nicosia 20:30 ó

MTI