Pazar műsorokkal vár minket a Szabadtéri Színpad

Akt.:
Pazar műsorokkal vár minket a Szabadtéri Színpad
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Többek között három premiert láthat a nagyérdemű nyáron.

Ezen a nyáron a debreceni szabadtéri színház történetében eddig nem látott mennyiségű táncszínházi előadás kerül a színpadra – hangzott el az immár 22. évadjánál tartó Szabadtéri Színpad programját beharangozó sajtótájékoztatón.

A repertoárt idén is a műfaji sokszínűség jellemzi, hiszen magyar és külföldi vígjátékok, bohózat, népi táncjáték, musical mellett kortárs táncjáték, bábmusical, koncertszínház és klasszikus nagyoperett is színpadra kerül.

Nyitóelőadásaként a Csokonai Színház és a Nagyerdei Szabadtéri Színpad koprodukciójában Szörényi Levente és Bródy János ikonikus rockballadáját, a Kőműves Kelement viszik színre Mészáros Tibor rendezésében. A darabban a Nemzet Művésze címet viselő Blaskó Péter mellett Katona Kinga, Mercs János, Papp István, Kiss Gergely Máté személyében debreceni színészek játsszák a főbb szerepeket.

Összeért a kőszínházi évaddal

Bálint Albin, a Főnix Rendezvényszervező kulturális menedzsere elmondta: hosszú előkészítés után jött létre az előadás, mely során „összeért” a hagyományos kőszínházi évad a szabadtéri évaddal. – Ez egy rendkívül fontos elem, hiszen ezzel egy olyan impozáns, egész éven át futó programot biztosít Debrecen színházi téren, melyre büszkék lehetnek a város lakói. Évek óta igyekszünk egyesíteni a művészszínházi és a népszínházi vonalat, ennek ékes példája a mára ikonikussá vált Kőműves Kelemen, amely reményeink szerint a nagyközönség számára is izgalmas darab lesz – mondta.

– A táncjátékok közül kiemelendő a budapesti Operett Színház Csárdáskirálynője, mely a Szabadtéri Színház történetében talán az eddigi legnagyobb vállalás, hiszen több mint 140 fős stábbal érkezik a produkció. Látható lesz egy népi táncjáték, a Magyar Állami Népi Együttes által színre vitt Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl, ami egy 36 táncost felsorakoztató, élőzenekaros előadás lesz – részletezte a menedzser. Kiemelte: mindig kísérleteznek, folyamatosan próbálnak olyan előadásokkal előrukkolni, ami a debreceniek számára is meglepetés értékű lehet.

HBN-MSz​
hirdetés