Pávkovics Bence megragadna a Lokiban

Pávkovics Bence
Pávkovics Bence - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Kölcsönben érkezett a DVSC-hez, de a debreceni klubnak opciós joga van a megvételére.

Mint arról a Napló és a Hajdú Online is beszámolt, belső védő érkezett két héttel ezelőtt a Loki együttesébe: az U21-es válogatott futballista, Pávkovics Bence Újpestről költözött át Hajdú-Biharba. A hátvédet egy esztendőre kölcsön vette a hétszeres bajnok klub. A mohácsi, 21 éves Pávkoviccsal az eddigi pályafutásának felelevenítésével kezdtük a beszélgetést, a konditermi edzése után.

Gól a Loki ellen

– Tízévesen Mohácsról Pécsre kerültem a PVSK együttesébe, majd egy esztendővel később a Pécsi MFC-be igazoltam. Onnan az MTK-hoz, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára vezetett az utam, három évet húztam le ott. Ezt követően visszatértem Pécsre, és 18 éves koromban bemutatkozhattam az NB I-ben. Azon az ominózus mérkőzésen debütáltam a Nyíregyháza ellen, amelynek a lefújása után a kezdőkörben felásták a szurkolók a pályát és jelképesen eltemették a pécsi futballt egy koporsóban. A mecseki gárdát licencproblémái miatt visszasorolták a megyei első osztályba, ekkor megkeresett az Újpest, ahol három szép idényt töltöttem el. Most kölcsön vett a Debrecen, mely a szerződésben foglaltak szerint elsőbbséget élvez télen és jövő nyáron is, ha szeretné megszerezni végleg a játékjogomat.

Azért fogok küzdeni, hogy a DVSC leszerződtessen”

– mondta határozottan a védő, aki eddig egyszer volt eredményes az NB I-ben.

– Pont a Loki ellen szereztem meg az egyetlen élvonalbeli gólomat, jó lenne az Újpest ellen játszani szombaton és ellenük megszerezni az első debreceni találatomat! – mosolyodott el a játékos, a ki nem teljesen ismeretlen arcok közé került.

pb2Fotó: Molnár Péter

– Haris Attilát és Varga Kevint az U21-es válogatottból már ismerem. Jó társaság jött össze a DVSC-ben, ezt pár nap alatt már megtapasztalhattam. Sok magyar játékos van a keretben, ez számomra nagyon szimpatikus – fogalmazott Pávkovics Bence, aki természetesen szeretne minél előbb bekerülni a csapatba.

Jók a riválisok

– Nagyon jó labdarúgók a posztriválisaim, ezt el kell ismerni, de minden edzésen azon leszek, hogy számomra is helyet szorítson a kezdőben a szakmai stáb. Herczeg András vezetőedző elmondta, majd a tréningeken dől el, ki fog játszani a meccseken. Keményen kell dolgozni, és akkor bárki előtt nyitva van a kapu – osztotta meg a futballista, aki szerint jelentős célokért harcolhat a Debrecen ebben a szezonban.

– A Loki mindig is patinás klubnak számított, nincs ez másképp most sem. Szerintem a bajnokságban az első három helyezést és a kupagyőzelmet kell minden évben kitűznie, mert reális esélye van a gárdának, hogy a legjobbak között végezzen. Úgy vélem, az szép eredmény lenne, ha a dobogóra felférnénk a szezon végén. Tavasszal az Újpest ellen játszotta az utolsó meccsét a DVSC a bajnokságban, a harmadik helyezés volt a annak a mérkőzésnek a tétje, és akkor a lila-fehérek kerültek ki ebből jobban. Remélem, hogy ebben a szezonban a DVSC végez majd előrébb! – bizakodott Pávkovics Bence.

TN


Debrecen - Az utánpótlás-válogatott védő kölcsönben érkezett Újpestről a debreceni csapathoz - írja a klubhonlap. A DVSC pénteken leigazolta az Újpest FC 21 esztendős belső védőjét, Pávkovics Bencét. A dvsc.hu-n olvasható közlemény szerint a 186 centiméter magas, többszörös utánpótlás-válogatott ...

Debrecen - Egy hét bajnoki szünetet követően hétvégén folytatódik a bajnokság az OTP Bank Ligában, a DVSC az Újpest otthonában lép pályára szombaton 17 órakor. A lila-fehérek a Vidi elleni összecsapásuk halasztása miatt eddig hat mérkőzésen vannak túl a bajnokságban. Mérlegük egy győzelem, négy d...