Patkányok, prostituáltak – komoly gondokról beszéltek

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Getty Images
Debrecen – A városrészt érintő terveikről beszéltek a Kassai úton a Civil Fórum Debrecen Egyesület színeiben induló Szentkirályiné Kovács Teréz (18-as körzet), Párkányiné Molnár Ibolya (19-es választókörzet) képviselőjelöltek, valamint Kósa Márta polgármesterjelölt.

Igyekeztek rávilágítani, milyen depresszív hangulatú a környék, ahol repedezett járdák, gyomos parkok, 70-es évekből megmaradt régi játszóterek uralják a városképet. “Patkányoktól hemzsegő” környezetről beszéltek, aminek az okát az elavult és piszkos csatornahálózatban látják. Helyzetértékelésükben nem feledkeztek meg a környékbeliek életét megkeserítő prostitúció problémájáról sem. Terveikben a városrész rehabilitációját, a közösségi közlekedés feltételeinek, az utak és járdák javításának fontosságát hangsúlyozták. Javasolták továbbá a Csapó és Kassai út bekapcsolását a kerékpárút-hálózatba.

A civilek az Árpád téri templom és a Bem téri park megújításának szorgalmazásán túl a virágpiac Fórum és Nagypiac közé költöztetését is sürgették.

– A Hadházi-Nyíl utcai csomópont még mindig a város legveszélyesebb kereszteződése. Tervezett intézkedéseink között prioritást élvez annak haladéktalan áttervezése – hangzott el a sajtótájékoztatón kedden.

HBN


Szóljon hozzá cikkünkhöz a Facebookon!