Pataky Attilával zúgott a rock a falunapon

Az Eddától volt hangos Nyíracsád
Az Eddától volt hangos Nyíracsád - © Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Nyíracsád – Eső mosta az Edda koncertet, mégis kitartott a több ezres tömeg.

Május és június találkozásának hétvégéjén 21. alkalommal került sor a Ligetalja Kulturális Napok rendezvénysorozatára Nyíracsádon. A programsorozat péntek este Szarvák Antal grafikus kiállításának megnyitójával vette kezdetét a Malom Galériában. Szombaton az amatőr pingpong-bajnokságon pattogott a labda, ahol felnőtt és ifjúsági kategóriákban hirdettek eredményt. Vasárnap délelőtt a helyi sakkbarátok ültek asztalhoz, s mérték össze tudásukat. A rendezvénysorozat legmozgalmasabb délutánját a Gégény Liza által vezetett helyi mazsorettek bevonulása nyitotta meg, majd sorra léptek színpadra a hazai és környező településekről érkezett amatőr művészeti csoportok.

Színes volt a program

Az ünnepélyes megnyitóra délután négy órakor került sor, ahol a falu főterén összegyűlt tömeget Sándor Edit, a művelődési ház igazgatója, majd dr. Nagy János polgármester és Tasó László országgyűlési képviselő köszöntött. Ezt követően a Székelyhídról érkezett sportfavágók látványos bemutatójára került sor. Az amatőr gála közben a legkisebbek aszfalt-rajzversenyen vettek részt, de nem unatkozott a lufihajtogató bohóc sem. Sorban álltak Kádár Ferkó fotószínháza előtt, ahol a vállalkozó szelleműek különböző jelmezekbe bújva készíttethettek fotográfiákat magukról. Akik megéheztek a falunapi forgatagban a Tákosról érkezett csoport keresztszemes terítőkkel díszített sátra előtt népi ételeket kóstolhattak a Baráth Vendégház szíves kínálásával.

Esett az eső, zúgott a rock

Este hét órára már több ezresre duzzadt a tömeg a falu főterén. Az elő-zenekarként fellépő Pataky művek műsora alatt hangolt a közönség, majd mindenki az idei sztárvendéget, az Edda együttest várta. Fél nyolc tájékában végre megérkezett a fennállásának 40 éves évfordulóját ünneplő rock banda és frontembere, Pataky Attila is, akiket hatalmas taps és ünneplés köszöntött. Az ezt követő másfél órában szinte felizzott a hangulat, amit a közben eleredt eső nemhogy kioltani, de lehűteni sem tudott. Több ezer torok szinte egy emberként zúgta a jól ismert Edda dalokat, a közönség együtt lüktetett a hihetetlen energiát és szeretetet sugárzó rock legendával. A falunapi rendezvénysorozatot tűzijáték zárta Nyíracsádon.

HBN – KZE