Paszabon is elismerést szőttek a táncosok

Paszab – A Szabolcs Néptáncegyüttes a paszabi Szőttes Napokon mutatta be Erdélyország Sok Szép Szava elnevezésű nagyszínpadi műsorát. Közreműködött az előadáson a Vadrózsa senior néptánccsoportunk és a Sóstóhegyi Öreg Fiúk csapata is.

– A táncos mércéje a tapsvihar, melyből bőven kaptunk a közönségtől. Csodálatos, jól szervezett rendezvényen vehettünk részt. Műsorunk után Tajthy Péter polgármester személyesen vezetett minket végig a felújított református templomban, és a tájházban ahol a szőttesek színes kavalkádján kívül megtudhattuk milyen is az az „úri hímzés”. Élőben láthattuk a szövési technikákat is – újságolta Ágoston Ildikó, a Szabolcs Néptáncegyüttest működtető egyesület elnöke.

Az együttes igen mozgalmas nyarat tud maga mögött, és még nincs vége…

– Több mint 10 előadáson vagyunk túl csak a nyáron. Valamennyi vidéki rendezvényen óriási szeretettel fogadnak bennünket. Nagyon jó érzés a szabolcsi, beregi egyszerű emberekkel találkozni és beszélgetni. Az együttes tagjai fiatal, elkötelezett amatőr táncosokból áll, akik szívesen áldozzák szabadidejüket a néptánc szeretetéért, a közösségi életért. Bíró József művészeti vezető és asszisztense, Orosz László számára a közönség szeretete a legnagyobb minősítés.

KM–LTL