Magyarország

2007.12.20. 15:09

Gát György: "Elkészült A kis Vuk"

<p>December 20-ra befejeződött A kis Vuk gyártása - közölte csütörtökön a Független Hírügynökséggel a film rendezője.</p>

Gát György elmondta: jelenleg a laboratóriumi utómunkáknál tart a 3D animációval készülő rajzfilm.

Eredetileg áprilisban mutatták volna be a hazai mozik A kis Vukot. Ez az időpont később szeptemberre, majd november közepére csúszott. A film azonban a harmadik bemutató idejére sem készült el. A rajzfilm rendezője a Független Hírügynökségnek novemberben elmondta: a film csúszásának szinte egyedül ő volt az oka. Gát György hangsúlyozta: nagy nyomás nehezedik rá, ugyanis Dargay Attila 1981-es "alapművének" megfelelni szinte lehetetlen.

Megkeresésünkre, Gát György csütörtökön megerősítette: novemberi ígéretüknek megfelelően, december 20-ra befejezték a film gyártását, és jelenleg a laboratóriumi utómunkák folynak. A Magyar Filmlabor ügyvezető igazgatója Erdélyi István kérdésünkre válaszolva elmondta: hozzájuk eddig csak a film végefőcíme érkezett meg.

Arra a kérdésünkre, hogy mikor mutatják be A kis Vukot, a rendező azt válaszolta, reméli, hogy februárban, de legkésőbb márciusban a rajzfilm a mozikban lesz. A Budapest Film forgalmazási igazgatója, Csurdi Gábor szerkesztőségünknek elmondta: amíg nem látta a munkakópiát, vagyis a végleges moziváltozatot, addig nem tud dönteni a bemutató időpontjáról.

A kis Vuk három és fél éve készül. Gát György akkor vásárolta meg a jogokat ifj. Fekete Istvántól.

Míg Dargay Attila huszonhat évvel ezelőtt klasszikus rajzfilmje Vuk történetét dolgozza fel, Gát György rendezésében már Vuk fia a főszereplő. Az 1,4 milliárd forintból készülő 3D animáció kapcsán Gát György hangsúlyozta: a nézők jó filmet fognak látni a mozikban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!