Párttá alakulásról döntött a Momentum Mozgalom

Budapest, 2017. február 17. Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke érkezik a Fővárosi Választási Iroda épületébe 2017. február 17-én, hogy leadja az olimpiai népszavazás kiírásáért összegyűjtött 266 151 aláírást.
Budapest, 2017. február 17. Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke érkezik a Fővárosi Választási Iroda épületébe 2017. február 17-én, hogy leadja az olimpiai népszavazás kiírásáért összegyűjtött 266 151 aláírást. - © MTI Fotó: Bruzák Noémi
Budapest – A Momentum szombati közgyűlésén hivatalosan is döntöttek arról, hogy párttá alakulnak és elindulnak a választásokon. A név nem változik, maradnak Momentum Mozgalom – számolt be a 24.hu vasárnap.

A portál cikke szerint az elnöki posztért egyedül Fekete-Győr András indult, őt egy évre választották meg, a 2018-as parlamenti választásokra ő vezeti a szervezetet.

A cikk szerint a párt azt tervezi, hogy a választáson 106 egyéni jelöltet állít, és kormányképes erővé kíván válni.

A négy elnökségi tagsági helyre nyolcan indultak, a 4. helyen szavazategyenlőség alakult ki, így ott második voksolás volt. A négy alelnök végül Orosz Anna, Soproni Tamás, Pottyondy Edina és Kádár Barnabás lett – olvasható a cikkben.

– MTI –


Olimpia 2024 – Momentum: egyszerre boldogok és szomorúak a pályázat visszavonása miatt

A Momentum Mozgalom “egyik szeme boldog, a másik pedig sír” amiatt, hogy a kormány, a főváros és az olimpiai bizottság Budapest olimpiai pályázatának visszavonása mellett foglalt állást – közölte a szervezet elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .