Pártok, egyházak és intézmények koszorúztak

Pártok, egyházak és intézmények koszorúztak
© Fotó: Vmirjáncki József
Körösszegapáti – Magyar és román zászlókkal díszítették a település főutcáját a nemzeti ünnepünkre.

Az utóbbi években, hogy a más településekről ide járó iskolások is szerepelhessenek, részt vállaljanak az ünneplésben az ünnep előtti napon tartják a megemlékezéseket. Délelőtt az óvodások elsétáltak a községháza elé, ahol színes nemzetiszínű zászlókat helyeztek el a parkban.

Fotó: Vmirjáncki József

A kultúrházban Vad Erzsébet tagintézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd az iskolások műsora következet, amelyet Zsurka Éva magyar szakos tanárnő tanított be a diákoknak. A műsor után a közönség kivonult a községháza elé, ahol az épület falán 1948-ban elhelyezett márványtáblánál koszorúkat helyeztek el.

Fotó: Vmirjáncki József

Az önkormányzat nevében Tarsoly Attila polgármester, Pintye Edit alpolgármester, a helyi román nemzetiségi önkormányzatot Szakadáti Tibor önkormányzati képviselő, a helyi iskolát Vad Erzsébet intézményvezető képviselte.

Fotó: Vmirjáncki József

A református egyház nevében dr. Szabóné Kurucz Tímea lelkipásztor, az ortodoxoknál dr. Origen Sabau tisztelendő, a baptistáknál Pántya János egyháztag koszorúzott. A helyi pártok képviselői is koszorúztak.

– Vmirjáncki József –