Pártja támogatottsága emelkedését várja Gyurcsány Ferenc

Akt.:
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc - © Fotó: Matey István
Debrecen – Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerdán támogatni jött a pártja debreceni 6. számú választókörzetben a vasárnapi időközi helyhatósági választáson induló jelöltjét, Vaszkó Imrét.

– Az időközi választás mindig erőfelmérés – fogalmazott a volt miniszterelnök, majd emlékeztetett arra, hogy abban a körzetben az elmúlt időszakokban mindig jobboldali jelölt győzött. Legutóbb a Fidesz-KDNP jelöltje 57, a DK 10, az MSZP 7 százalékot kapott.

– Abban biztos vagyok, hogy a vasárnapi választás fordulatot hoz a korábbi eredményhez képest. A kormánypártok támogatottsága jelentősen esik, míg a DK-é messze meghaladja a legutóbbi támogatottságot – mondta, majd azzal folytatta, hogy a körzet nyolc jelöltje közül ketten jobboldaliak, míg hatan a demokratikus Debrecen választópolgárait szólítják meg. Hangsúlyozta, a cél az, hogy egy jelölt álljon szemben egy kormánypártival. Ez a debreceni választókörzetben most nem sikerült.

HBN


MSZP: részrehajló a város vezetése

A szocialisták szerint jogtalan előnyhöz jut a Fidesz jelöltje a többiekkel szemben.

Demokratikus Koalíció (DK): megrongálták a plakátokat!

Szervezetten, szisztematikusan rongálják a DK 6. választókerületben kitett plakátjait, mostanra azok 90 százaléka megsérült vagy eltűnt – közölte tájékoztatóján Varga Zoltán önkormányzati képviselő.

Visszavetetné, ami az önkormányzatokra tartozik

Az Együtt arra kéri a 6. számú választókörzet lakóit, hogy minél nagyobb számban menjenek el az időközi választásra.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .