Parkolókat adtak át 13 Pest megyei település vasútállomása mellett

Több mint 850 P+R parkolóhelyet adott át szerdán három vasútvonal mellett a MÁV-ból, a Budapesti Közlekedési Szövetségből, és 13 Pest megyei önkormányzatból álló konzorcium.

Az európai uniós beruházás keretében 540 fedett kerékpártároló is épült és több helyen felújították a buszmegállókat is – tájékoztatott közleményében a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

A fővárosba érkező autóforgalom csökkenését várja a MÁV-ból, a Budapesti Közlekedési Szövetségből, és 13 Pest megyei önkormányzatból álló konzorcium attól a több mint 850 P+R-parkolótól, amelyeket szerdán adtak át három vasútvonal mentén 13 pest megyei településen. Az európai uniós beruházás keretében 540 fedett kerékpártároló is épült és több helyen a buszmegállókat és a buszfordulókat is felújították. A parkolókat folyamatosan kamerákkal figyelik, az autósok pedig ingyenesen használhatják.

A parkolóhelyek Abonyban, Cegléden, Gyömrőn, Kismaroson, Nagykátán, Pilisen, Sülysápon, Szentmártonkátán, Sződligeten, Tápiószecsőn, Üllőn, Vecsésen és Verőcén épültek meg, a vasútállomások közvetlen közelében. A konzorcium abban bízik, hogy ezeknek köszönhetően többen szállnak majd vonatraBudapest felé.

A parkoló építési projektet – a Közép-Magyarországi Operatív Program részeként – az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés vissza nem térítendő támogatás formájában, együttesen 90 százalékban finanszírozza. A költségének 10 százalékát az önkormányzatok adják. A projekt összköltsége csaknem 624 millió forint.

– Független Hírügynökség –