Parképítés Szabolcsveresmarton

Parképítés Szabolcsveresmarton
Már a közbeszerzési eljárás van folyamatban Szabolcsveresmarton, mellyel kiválasztódik a kivitelezője a település központjában létesítendő közpark, valamint a meglévő játszótér kialakításának, bővítésének, szabványosításának.

A megvalósítást az teszi lehetővé, hogy a község sikerrel pályázott az EMVA Falumegújítás és –fejlesztés programjában. A több mint 31 milliós költséggel megvalósuló beruházás, nyert pályázati összege 25 millió 772 ezer forint. A fennmaradó rész az önerő, amit a település biztosít.

A faluközpontban lévő ingatlanokon a faluház és az iskola, óvoda közötti területeken történnek meg a kivitelezői munkálatok. Így ezzel, a meglévő közel 3400 négyzetméternyi zöld terület, közel 5500 négyzetméternyire növekszik. A településen bíznak abban, hogy a gyors kivitelezői kiválasztást követően megkezdődhetnek –az időjárás függvényében– a munkálatok, amelyek az elképzelések szerint ez év júniusára be is fejeződik.

– Ezzel a beruházással, a zöldfelületek növekedése mellett csökken a természetkárosító hatás, ami hozzájárul az egészséges életmódhoz, természeti, kulturális hagyományaink megőrzéséhez. Bízunk abban is, hogy ez által, nő a település idegenforgalmi vonzereje, ami növeli a település, a gazdasági társaságok, kereskedelmi egységek egyéb bevételeit. Ezáltal vonzóbbá tesszük, lehetőségeinkhez mérten új vállalkozások alapítását, ami új munkahelyeket is jelenthet, és egyben gazdasági növekedést és fejlődést generál községünkben – tájékoztatott Váriné Lunczer Enikő jegyző.

Fotóinkon a felújítás előtti állapotot mutatjuk be.

Vincze Péter