Park lett a szemétlerakóból

Park lett a szemétlerakóból
© Fotó: Kovács Péter
Pocsaj – Előbb kitakarították, majd parkosították, utána a tavat halasították.

Joggal nevezték a helybeliek a település illegális szeméttelepének a központhoz közel lévő, náddal, iszappal, időnként valamennyi vízzel kitöltött tómedret. Ez azonban már a múlté, hiszen a településrendezési közmunka részeként kitakarították a mélyedést, parkosították a tó környékét és a középen lévő szigetet, az odavezető útra pedig tetszetős fahidat építettek, továbbá egy csatorna és egy zsiliprendszer létesítésével megoldották a víz­utánpótlást is.

Fotó: Kovács Péter Fotó: Kovács Péter ©

A tó környéke kedvelt tartózkodási helye a pocsajiaknak. A közelben lévő nyárfaerdő már árnyat ad, a közelben van a minden igényt kielégítő játszótér, valamint padokkal, asztalokkal ellátott szalonnasütőhelyeket és pihenőrészeket alakítottak ki. A helybeli pecások halat telepítettek a folyamatosan kanyarodó folyómederhez hasonlító tóba, és már megvolt az első horgászverseny is.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés