“Párhuzamos” kampányrendezvények

A két tábor szimpatizánsai megjegyzéseket tettek, de nem volt komolyabb atrocitás
A két tábor szimpatizánsai megjegyzéseket tettek, de nem volt komolyabb atrocitás - © Fotó: Matey István
Debrecen – Néhány polgár sérelmezte, hogy Tasó László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán 14 órára szervezett A Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy koalíció ismét a családok terheit növelné címmel sajtótájékoztatót a Jerikó utcai ABC elé, oda, ahova ugyanekkor az Együtt–PM Szövetség hirdette meg jelöltbemutató lakossági programját.

A két tábor szimpatizánsai megjegyzéseket tettek, de nem volt komolyabb atrocitás.

Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője a rendezvényt követő sajtótájékoztatón országjárása céljáról elmondta, hogy a magyar többség kormányváltást akar, mert elégedetlen a mostani, állandó harcra buzdító, belső ellenséget kereső rendszerrel; ezzel szemben az ellenzéki Összefogás egy olyan országot akar, ahol a béke és nyugalom alapot ad a gazdasági növekedésre, munkahelyek jönnek létre. Ezt a programot akarják megmutatni a lakosságnak. Szegedi István kijelentette, orvosként felháborítónak tartja, hogy január 12-én a Medgyessy sétány katonai emlékművénél tartott rendezvényen Ágoston Tibor a holokauszttal viccelődött, „holokamunak” és „holokasztnak” nevezve azt, s lemondásra szólította fel a Jobbik politikusát.

Nem mond le, sőt, vitát kezdeményez a holokauszt ügyében – jelentette ki Ágoston Tibor, a Jobbik önkormányzati képviselője, reagálva a sajtótájékoztatón elhangzottakra. Kijelentette: minden ártatlan áldozat előtt fejet hajt. Úgy véli azonban, ma szelektálják az információkat, s szerinte nem hiszterizálni kellene a közvéleményt, hanem tájékoztatni.

HBN