Helyi közélet

2014.10.08. 16:29

Újabb mentő szolgálatban

Debrecen - Új rohamkocsival gazdagodott a debreceni mentőállomás.

Debrecen - Új rohamkocsival gazdagodott a debreceni mentőállomás.

– A debreceni az ország egyik legnagyobb mentőállomása, éves szinten 30-32 ezer mentési feladat hárul rá, ezért is öröm, hogy ezentúl egy új, 4x4 Mercedes rohamkocsi is segíti a mentést – fogalmazott az autó szerdai átadását megelőzően dr. Pápay György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Régió orvos igazgatója. Kiemelte, az állomáson további fejlesztéseket terveznek, így várhatóan az ezidáig napközben használt gyermekmentő autó a nap huszonnégy órájában szolgálatban lesz.

Megújul a mentőállomás

– A város életében fontos az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése, hiszen Debrecen a régió egészségügyi központja. Áprilisban egy koraszülött mentőt, most pedig egy újabb, 30 millió forint értékű autót kapott az állomás – hangsúlyozta Papp László, alpolgármester. Hozzátette, az állam 22 új mentőállomást hozott létre, valamint 60-at korszerűsít, aminek köszönhetően a debreceni állomás 28 millió forintból szépül meg a jövőben.

– A helyi mentőállomás zavartalan működése nem csupán a város életében fontos, hanem a környező településekében is, ugyanis összesen 300 ezer ember ellátásában tölt be kardinális szerepet – húzta alá az alpolgármester.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában