Párbajtőr GP – A női versenyben sincs magyar érmes

Akt.:
Budapest – Szász-Kovács Emese két nyert mérkőzés után a harmadikon kikapott, így a férfi után a női versenyben sem lett magyar érmese a budapesti párbajtőr WestEnd Grand Prixnek.

A tavaly Rióban olimpiai bajnok vívónak a svájci Pauline Brunner, majd a német Julia Wagner nem okozott gondot, előbbit öt, utóbbit hat találattal verte.

Szorosabb asszója volt Laurence Epée-vel, de a végéhez közeledve, 12-10-nél úgy tűnt, ezen a mérkőzésen is meglesz a hazai győzelem. A francia párbajtőröző azonban 12-12-re egyenlített, majd 14-14-nél a győzelmet érő tust is bevitte.

“Ez már egy megnyert meccs volt, én hibáztam” – kezdte értékelést Szász-Kovács Emese. “Három combszúrást is kaptam, amit nem szoktam, általában inkább én adok ilyeneket, vagy ha látom, hogy készülődik, akkor az ilyenekbe beleszúrok.”

A magyar vívó hozzátette: az motiválja, hogy a mai még nem az igazi Szász Emese volt, még van hova fejlődnie.

“Szomorú vagyok, hogy nem sikerült tovább versenyben maradnom, különösen azért sajnálom, mert itthon történt, sokan kijöttek értünk a csarnokba” – mondta.

Laurence Epée-vel korábban még nem vívott, de mint azt tréfálkozva megjegyezte, a francia előnyben volt, mert már a neve is azt jelenti: párbajtőr.

A 64-es főtáblára még egy magyar jutott fel. Mihály Kata a német Alexandra Ndolo elleni meccset még megnyerte, de a világranglista tunéziai éllovasával, Szarra Beszbesszel már nem bírt.

A nők versenyét az első magyar párbajtőröző világbajnok, majd sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére rendezték meg a MOM Sportban.

Eredmények:

Nők:

A 64 között:
Mihály Kata-Alexandra Ndolo (német) 15-11
Szász-Kovács Emese – Pauline Brunner (svájci) 15-10

A 32 között:
Szász-Kovács – Julia Wagner (német) 14-8
Szarra Beszbesz (tunéziai)-Mihály 15-7

A 16 között:
Laurence Epée (francia) – Szász-Kovács 15-14

További eredmények:

A negyeddöntőben:
Simookava Ajaka (japán)-Melissa Goram (francia) 15-13
Rosella Fiamingo (olasz)-Szun Ji Ven (kínai) 15-9
Csoj In Dzsong (dél-koreai)-Epée 15-7
Julija Beljajeva (észt)-Man Vaj Vivian Kong (hongkongi) 9-8

Az elődöntőben:
Fiamingo-Simookava 15-10
Csoj-Beljajeva 13-10

A döntőben:
Fiamingo-Csoj 14-9

A végeredmény: 1. Rosella Fiamingo, 2. Csoj In Dzsong, 3. Simookava Ajaka és Julija Beljajeva, … 11. Szász Emese, … 23. Mihály Kata

– MTI –