Magyarország

2008.05.31. 13:20

Ismét Országos Ölelésnap

<p>Budapest - Másodjára is megrendezi az Országos Ölelésnapot a Mosolyogj Mozgalom.</p>

Szombaton hat városban várják a civil szerveződés aktivistái délelőtt 10 órától 12-ig azokat, akiknek jól esne egy ölelés. A helyszínek: Budapest, Székesfehérvár, Békéscsaba, Mór, Debrecen és Miskolc.

A Mosolyogj Mozgalmat idén februárban alapították civilek, már több mint 70 tagja van. Az első Országos Ölelésnapot március 29-én, szombaton rendezték meg, 11 városban. A szervezők adatai szerint akkor több mint ezer ember kapott tőlük ölelést, főleg fiatalok és idősek. A középkorúak kevésbé voltak nyitottak erre - mondta a Független Hírügynökségnek Örökös Bea főszervező, a mozgalom elnöke.

Az ölelésnap egy spontán kezdeményezés. Az aktivisták a Mosolyogj Mozgalom sárga kitűzőjét viselik, bárki odamehet hozzájuk egy ölésre. Az ötlet egyébként Ausztráliából származik.

Szombaton Budapesten, a Stadionok metróállomás Hungária körút felőli oldalán, Székesfehérváron, az Országalmánál, Békéscsabán, a Csaba Center főbejáratánál, a Fejér megyei Móron, az ottani körforgalomnál, Debrecenben, a Kandia utcai Bioudvarban és Miskolcon, a sétálóutca szökőkútjánál várják az aktivisták az ölelésre vágyókat 10-től 12 óráig.

A szervezők azt mondták, hogy az akciójuk teljesen politikamentes, nincs közük az egyházakhoz sem, egyszerűen szeretetet és vidámságot akarnak adni mindenkinek. A Mosolyogj Mozgalom újabb ölelésnapokat és más hasonló akciókat is tervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!