Paralimpia 2016 – Hat magyar asztaliteniszező készül

Akt.:
Budapest, 2016. február 23. Major Endre, a riói paralimpiára kvótát szerzett asztaliteniszező (b) és Frank Béla, a para-asztalitenisz válogatott szövetségi kapitánya a paralimipai asztaliteniszezők bemutatása alkalmából megrendezett nyílt edzésen a budapesti Ormai László Csarnokban 2016. február 23-án. Minden eddiginél több, hat asztaliteniszező képviseli majd Magyarországot a szeptemberi, riói paralimpián
Budapest, 2016. február 23. Major Endre, a riói paralimpiára kvótát szerzett asztaliteniszező (b) és Frank Béla, a para-asztalitenisz válogatott szövetségi kapitánya a paralimipai asztaliteniszezők bemutatása alkalmából megrendezett nyílt edzésen a budapesti Ormai László Csarnokban 2016. február 23-án. Minden eddiginél több, hat asztaliteniszező képviseli majd Magyarországot a szeptemberi, riói paralimpián - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – Minden eddiginél több, hat asztaliteniszező képviseli majd Magyarországot a szeptemberi, riói paralimpián. A szakvezetés szerint a csapatban több érem megszerzésének lehetősége is benne van.

Erről a para-asztalitenisz válogatottat egy éve vezető Frank Béla beszélt a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) által szervezett keddi esélyegyenlőségi bemutatón, amelyen ismertették a versenyzők eredményeit, nemzetközi versenyrendszerét, bemutatták kategóriáikat. Az Ormai László Csarnokban rendezett összejövetelen a szakvezető bemutató edzést tartott a kerekesszékes Major Endrével, valamint Csonka Andrással.

“Az a hat kvóta, amit megszerzett a csapat, minden eddigi eredményt és előzetes várakozást felülmúl. – mondta Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke. – Talán közhelyszerű, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos a fogyatékosok sportja. Az asztalitenisznek rendkívül jó a rekreációs hatása, korra, nemre, edzettségi állapotra való tekintet nélkül mindenki űzheti. Az integrációs szerepe is fontos a pingpongnak, és általában a sportnak, mi is úgy szervezzük, hogy a fogyatékosok és az épek együtt készüljenek, egy nagy csapatot alkotva. A sikerek igazolják a módszereket.”

Az asztaliteniszezőknél már lezárult a kvalifikációs időszak, s ez alapján a nőknél Arlóy Zsófia (8-as kategória), míg a férfiaknál Major Endre (1-es kategória), Csonka András (8-as kategória), Zborai Gyula (8-as kategória), az ötödik paralimpiájára készülő Berecki Dezső (9-es kategória) és a négy éve, Londonban aranyérmes Pálos Péter (11-es kategória) képviseli majd Magyarországot Rio de Janeiróban. Pálos, Csonka és Berecki egyébként az NB I-ben játszik az épek között, Arlóy Zsófia pedig a Budapest bajnokságban férfiak ellen szerepel rendszeresen.

Frank Béla az MTI érdeklődésére azt mondta, nem szeretne túl nagy terhet rakni a játékosokra, de szerinte többükben is benne van az éremszerzés lehetősége a paralimpián. A versenyzők egyelőre a saját klubjukban készülnek, s a szakvezető elmondása alapján idén minden olyan versenyen részt tudnak majd venni, amely szükséges a megfelelő felkészüléshez.

– MTI –
hirdetés