Pár tűzeset és egy súlyos baleset is történt kedden

Hajdú-Bihar – Az elmúlt szolgálati napon összesen tizenegy tűzoltói esemény történt: három tűzeset, hét műszaki mentés és egy téves jelzés miatt kaptak riasztást.

Nem adott magáról életjelet egy idős személy kedd reggel Debrecenben, a Szappanos utcában. A lakásba való bejutásban a hozzá érkező betegszállítónak nyújtottak segítséget a helyi hivatásos tűzoltók.

Az úttestre dőlt, és a közúti forgalmat veszélyeztető faág miatt riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat, Debrecenbe, a Hétvezér utcába. A tűzoltók az ágat dugólétrán keresztül, motoros láncfűrész segítségével távolították el. Néhány órával később a püspökladányi hivatásos tűzoltókat, egy a nádudvari útfélen kidőlt, és szintén a közúti forgalmat veszélyeztető fa miatt riasztották, akik a veszélyes fát motoros láncfűrész segítségével vágták ki. A koraesti órákban Debrecen külterületére, a megyeszékhelyet Hosszúpályival összekötő út mellet kidőlt fához riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit. Itt egy az úttestre dőlt nagyméretű fát kellett eltávolítani a tűzoltóknak.

Teljes terjedelmében égett egy lakóház és a hozzá épített melléképület tetőszerkezete tegnap délután. A debreceni Acsádi úton történt tűzesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, aki három vízsugárral fojtották el a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt. A keletkezett kárérték több milliós nagyságrendű.

Két személygépkocsi karambolozott a 4-es számú főúton, a 243-as kilométerszelvényben, Hajdúhadház térségében és az ütközés következtében az egyik jármű az oldalára borult. A balesethez a debreceni és a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, aki az oldalára borult járműből, amiben öten utaztak, egy beszorult embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki. Az öt fő közül négy gyermek súlyos, a sofőr pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Ezt követően feszültségmentesítették a járműveket és átvizsgálták azok üzemanyagrendszerét. A másik járműben ketten utaztak, ők nem sérültek. A műszaki mentés és helyszínelés teljes útlezárás mellett folyt.

Összehordott széna kapott lángra tegnap a koraesti órákban, Nagyhegyes külterületén. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el az izzó, parázsló részeket. Néhány órával később az egyeki és tiszafüredi tűzoltókat füstölgő szalmabálák miatt riasztották Egyekre a Csokonai utcába, ahol a tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el az izzó, füstölgő részeket.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés