Pár centi, hó és temérdek bosszúság

Akt.:
Pár centi, hó és temérdek bosszúság
Ahogy az utóbbi években már megszokhattuk, ahogy leesik a hó – még ha csak pár centiméter is -, az eltakarítás hiánya miatt rögtön bedugul a forgalom a főbb debreceni utakon.

Emiatt sokan késnek a munkából, még akkor is ha ráhagyással indulnak, mert kiszámíthatatlanná válik közlekedés. Azt még megbecsüli sem lehet, mennyi embernek okoz bosszúságot, viszont valamelyest kiszámítható a tömegközlekedési járművek esetében, melyek menetrendjében is káosz keletkezik ilyenkor, az érhető késések mellett járatok maradnak ki. Erről kérünk információt a DKV illetékeseitől, valamint a Hajdú Volánnál is érdeklődünk, okozott-e fennakadást a helyközi közlekedésben a szerda reggeli havazás?

 

10:10 – Csak Debrecenben késtek

A helyközi közlekedésben a szerdai havazás egyelőre nem okozott fennakadást, mint arról Balogh Gyula, a Hajdú Volán Zrt. személyszállítási igazgatója beszámolt, járműveik csak a debreceni szakaszokon szedtek össze késést, azt is főleg a reggeli csúcsidőben. Ez egyébként egyes szakaszokon, így például a Vámospércsi útról bevezetőn száraz időben is gyakran előfordul. A szerda reggeli késés mértéke átlagban 10-15 perc volt, amit a hosszabb távokon a járművezetők az országúton be is tudtak hozni a célállomásig.