Papok és lelkészek ég és föld között: pillanatok alatt elfogytak a helyek az óriáskerekes beszélgetésre

Az óriáskerék nem állt le az ünnepek elteltével
Az óriáskerék nem állt le az ünnepek elteltével - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Szólj be a Papnak! szervezői erős kezdéssel indítják az évet.

Különleges beszélgetésre hívja az érdeklődőket a Szólj be a papnak egyesület és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. szombaton 15 és 19 óra között.

A szervezők célja, hogy közvetlen és kötetlen találkozásokat hozzanak létre hét debreceni kereszt(y)én(y) felekezet képviselői és az egyházzal ritkán kapcsoltba kerülő érdeklődők közt. Ebből az alkalomból Rómától a Kálvinista Rómáig bezárólag tíz településről érkeznek egyházi személyiségek Debrecenbe. A rendezvényen ott lesz Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi főegyházmegye érsek-metropolitája, Palánki Ferenc, a debrecen-nyíregyházi római katolikus egyházmegye megyés püspöke és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, a Párbeszéd Háza igazgatója.

A főtéren található óriáskerék 35 kabinjában egyszerre zajló beszélgetéseken a részvétel ingyenes, mindössze előzetes regisztrációra volt szükség. Az érdeklődés óriási volt, a hat fős gondolákban a kiadó helyek pillanatok alatt elfogytak. Nemcsak Debrecenből, hanem a környező megyékből is érkeznek résztvevők.

Az óriáskerekezést követően a Régi Városháza udvarán, az Angyalligetben egy tea mellett az egyházatyák mondják el üzeneteiket.

HBN