Papírjuk van arról, hogy segítik a gazdaságot

Hajdúböszörmény – A harmincnégy befektetőbarát település között ott van Hajdúböszörmény is.

A város önkormányzata csatlakozott a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) befektetőbarát település programjához, melynek célja a települések felkészítése, a teljes hazai befektetési környezet versenyképességének fokozása, a magyar kis- és középvállalkozások becsatolása az országban letelepedett nemzetközi cégek beszállítói láncába, illetve a települések és a HIPA közötti magasabb szintű együttműködés megteremtése volt.

Több szempont alapján

A 2015. őszén tartott képzéseken a résztvevő 54 település képviselői sajátíthatták el az alapvető befektetés-ösztönzési ismereteket, információt kaptak a befektetői látogatások menetéről, megismerkedtek a leggyakoribb befektetői kérésekkel, elvárásokkal. Ezen túlmenően a településmarketingről, a hatékony település és befektető közötti kommunikációról, valamint a protokollról tartottak előadást.

A képzéseken hangsúlyt fektettek a gyakorlati tapasztalatok átadására is. A képzés zárultával a résztvevő települések a befektetők számára szóló prezentációból és települési stratégiából álló pályázati anyag összeállításával mutathatták meg felkészültségüket. Ez alapján június 16-án, Budapesten, 34 település, köztük Hajdúböszörmény Város Önkormányzata vehette át a program sikeres elvégzését és a „Befektetőbarát település” címet igazoló oklevelet – tájékoztatott Kiss Attila polgármester.

Befektetőbarát település címet igazoló oklevelet kapott Debrecen és Hajdúnánás is.

HBN