Páncélautó-szervízelés közben robbanás történt a délkelet-törökországi Diyarbakirban

Ankara – Páncélautó-szervízelés közben robbanás történt kedden a délkelet-törökországi Diyarbakir város központi Baglar körzetében, a tartományi rendőr-főkapitányság melléképületének műhelyében – jelentette az NTV török hírtelevízió.

Az incidensben egy ember meghalt, több mint tízen megsebesültek. A detonáció erejétől az épület egy része leomlott, a közeli házakban és autókban pedig károk keletkeztek. A levegőben sűrű füst gomolygott. A helyszínre érkező mentőegységek a sérülteket kórházba szállították.

Az NTV beszámolója szerint Süleyman Soylu török belügyminiszter Isztambulban úgy nyilatkozott, hogy a robbanás nem külső hatásra, hanem a javítás alatt álló jármű belsejében következett be.

Tavaly november 4-én a – Törökországban 1984 óta szakadár fegyveres felkelést folytató – Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezet gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantott az érintett melléképület előtti útszakaszon. A merényletben 2 rendőr és 7 civil életét vesztette, több mint 100 ember megsebesült.

– MTI –