Pályaválasztási kiállítás Debrecenben

Pályaválasztási kiállítás Debrecenben
Debrecen – A regionális munkaügyi központ idén ősszel már 11. alkalommal szervezi meg a „Dönts jól, a jövőd a tét” című regionális pályaválasztási kiállítását.

Debrecenben október 19-20-án a Lovardában több mint félszáz kiállítónál tájékozódhatnak a fiatalok a továbbtanulási, illetve elhelyezkedési lehetőségekről. A rendezvény sikerét előre vetíti, hogy tavaly mintegy kilencezer látogatója volt.

A hiányszakmákra fektetik a hangsúlyt

A standokon ezúttal is többnyire debreceni székhelyű középfokú oktatási intézmények szakembereivel találkozhatnak majd a továbbtanulni szándékozók, de a megye más településeiről is érkeznek iskolák, bemutatandó a kínálatukat. A rendezvényen évek óta érezhető érzékelhető a szervezők azon törekvése, hogy a hiányszakmákra különös hangsúlyt fektessenek.

Így ebben az évben a villanyszerelő, lakatos, szerszámkészítő, szakács, eladó, kőműves, szabó, varró, modellkészítő, felszolgáló szakmák, valamint az ezek képzését vállaló iskolák is bemutatkoznak. A szakmai programokat a színpadon mindvégig nívós produkciók színesítik majd.