Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.11. 20:37

Elsodorta a víz a tolcsvai nőt

<p>Tolcsva - Tolcsván egy csepp eső sem esett, ennek ellenére tragikus baleset történt a hegyaljai településen, ugyanis egy helybeli lakost elsodort a víz.</p>

Vojnár László, Tolcsva polgármestere elmondta, Tolcsva megúszta a péntek délutáni felhőszakadást, amely elsősorban Sátoraljaújhelyt és a Hegyközt, azon belül is Háromhuta és Kovácsvágás térségét érintette.

A háromhutai csapadék azonban lefelé haladva felduzzasztotta a Tolcsva patak vizét. Vojnár László elmondása szerint egy helyi asszony a víz fölé hajolva egy lefelé sodródó nagyobb rönköt szeretett volna a vízből kivenni, amikor a patakba esett és a gyors sodrású víz magával sodorta.

Tolcsva polgármestere elmondta, az asszony azóta sem került elő. Jelenleg a helyszínre várják Spider miskolci mentőcsoportot.

Jelenleg is keresik a nõt

A rendõrség, a katasztrófavédelem és a Spider mentõcsoport tagjai most is a helyszínen vannak, és keresik az eltûnt nõt - tudta meg a Független Hírügynökség Vojnár László polgármestertõl. A mentõcsapatnak nehéz a dolga, mert az áradás még nem vonult le. Tolcsván délután nem esett esõ, a magasabban lévõ Hegyközben viszont felhõszakadás volt.

A Tolcsva-patak megáradt, a hirtelen lezúduló víz pedig magával ragadta a parton álló nõt. A felhõszakadás Háromhután okozott gondot, de házakat végül nem veszélyeztetett a víz.

Ez a helyieknek köszönhetõ, akik a nagy esõzés alatt folyamatosan tisztították a vízelvezetõ árkokat. A vihar kisebb károkat okozott Vizsolyban is, ahol az utcákat 8 közmunkás takarította, 2-3 ház pincéje pedig megtelt vízzel. Kázsmárkon jégesõ volt, a helyiek szerint diónál nagyobb jégdarabok hullottak az égbõl.

-bg-

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!