Pallás Szimonetta ezüstérmes a korosztályos Eb-n!

Balról jobbra: alánki László klubedző, Nagy Angéla, Pallás Szimonetta, Seres Attila szövetségi kapitány
Balról jobbra: alánki László klubedző, Nagy Angéla, Pallás Szimonetta, Seres Attila szövetségi kapitány - © Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen, Keszthely – A szombati döntőkben négy magyar lány is érdekelt volt a Keszthelyen megrendezett Női Ifjúsági és Junior Ökölvívó Európa-bajnokságon. Közülük Pallás Szimonetta, a DVSC debreceni részlegének bunyósa (a klubnál Hutai László és Zöld Ferenc a trénere) megküzdött az orosz Anfiogenovával, ám pontozással alulmaradt, így második lett.

Az oroszok egyébként brutálisan erős csapattal érkeztek, hiszen ma 17-en döntőztek a junioroknál és az ifiknél közülük, s eddigi információink szerint szinte mind nyertek is. Például Nagy Angéla (DVSC Hajdúhadház) minapi legyőzője is, akitől Angi csak megosztva kapott ki. Magyarország a korosztályos női Eb-k történetének első aranyérmét is megszerezte, mégpedig Petrovics Gabriella (Kaposvár) révén, aki 66 kilóban nyert.

Gratulálunk az egész csapatnak – különösen az ezüstérmes Szimonettának és az 5. helyet elérő Angélának -, amely eddigi legeredményesebb szereplését tudhatja magáénak. A válogatott szakmai stábját Salánki László is erősítette a DVSC-ből (Seres Attila szakágvezető és Szabó Teréz mellett).

81 kg ifjúsági Eb, DÖNTŐ, aug. 22.

Pallás Szimonetta (HUN) – Anna Anfiogenova (RUS) 0-3

Salánki László: – Szimonetta igyekezett megvalósítani a megbeszélteket. A minap két menetet láttam az orosz lány meccséből, ez alapján igyekeztem kialakítani a taktikát ellene. Igyekeztünk a leforgásos balcsapottakra építeni, ami eleinte be is jött, de aztán kezdett felülkerekedni az orosz lány. A szünetekben kértem Szimit, hogy a hátsó ütéseket is tegyük rá jobban, amelyek olykor ültek is, de kevés alkalommal. Az ellenfél erőben nem nőtt fölé, de úgy láttam meglepte Szimonettát egy kicsit a hatalmas akarásával és hajtásával. Egyhangú pontozással győzött megérdemelten az orosz végül. Ami az egész Eb-t illeti kijelenthetem, hogy jó felkészülésen voltunk túl az edzőtáborban. A trénerekkel, illetve akkor még Csipkés Barnabással is, aki ott besegített megvolt az összhang, ami sokat jelent. Úgy hiszem hogy a csapat remek eredményt ért el a nyert meccses ötödik helyekkel és az érmekkel, amelyek közül egy arany lett. Az is tapasztalható volt, hogy az oroszok nagyon erősek, uralták a mezőnyt. Szimi ellenfele is megérdemelten nyert, s ahogyan sejtettem a minap Angit legyőző orosz is aranyat szerzett.

A magyar válogatott termése az Eb-n: 1 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérem.

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.huSporthírek


hirdetés