Pallás Szimonetta döntőzik az Eb szombati napján

Akt.:
Pallás Szimonetta
Pallás Szimonetta - © Fotó: dvscboxing.hu
Pénteken, ma a keszthelyi Női Ifjúsági és Junior Ökölvívó Európa-bajnokságon Pallás Szimonetta meggyőző módon bokszolva a harmadik menetben TKO-val győzte le a 81 kilós ifjúságiak elődöntőjében török vetélytársát, s holnap, szombaton egy remek orosz versenyzővel vívhat meg az Európa-bajnoki aranyéremért.

Szép volt, Szimi! Hajrá tovább!

81 kg (a legjobb 4 között, aug. 21.)

Pallás Szimonetta (HUN) – Shanie Senay Demircioglu (TUR) TKO 3. menet

Pallás Szimonetta: – Számomra nagyon jó volt, hogy hamar átvettem az irányítást – a ringben ezt éreztettem is. Holnap valószínű, hogy az orosz keményebb lesz, de nincs megállás, az arany a cél! Ahogy láttam kisebb, húsosabb, de az oroszok csak úgy jönnek előre, viszont nem sok kombinációt ütnek.

Salánki László: – Sziminél alacsonyabb volt a török lány, aki sokat csapkodott, de kevesebb ellenállást tanúsított, mint sejtettük. Az elejétől fogva iránított Szimonetta, később számoltak is ellenfelére. Mint kiderült a bal és jobb egyenesek éppen elegendőek voltak a török legyőzéséhez. A mérkőzésvezető a harmadik menetben be is szüntette a összecsapást. Holnap délután olyan 4-5 óra tájban lesz Szimonetta döntője, ahol egy orosszal kerül össze. Az orosz lány egy szintén nem rossz lengyelt vert meg elég simán, vagyis komoly erőt képvisel.

A DVSC bunyósa, Pallás Szimonetta mellett ma minden más magyar is a fináléba verekedte magát, vagyis még hárman rajta kívül (Károlyi Gabriella, Endre Krisztina, Petrovics Gabriella).

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.hu
hirdetés