Pallas Athéné Alapítványok – New Wave Production Kft: a “Magyarország 2015” programra kaptak támogatást

Budapest – A vs.hu hírportál kiadója, a New Wave Production Kft. szerint a Pallas Athéné alapítványoktól elnyert pályázati támogatásokat a “Magyarország 2015” program megvalósítására kapta.

A kiadó ezt arra reagálva közölte szombaton az MTI-vel, hogy az Együtt tudatta: hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz az Együtt – a Korszakváltók Pártja a VS.hu kiadójának félmilliárdos jegybanki alapítványi támogatása miatt.

A New Wave Production Kft tájékoztatása szerint a “Magyarország 2015” program célja az volt, hogy a médiában elhanyagolt, vagy a társadalmi, gazdasági jelentőségükhöz képest alulreprezentált témákra igényes feldolgozásban, a mai kor médiafogyasztási igényeinek megfelelő formában hívják fel a közvélemény figyelmét.

A feldolgozás során a hagyományos újságírói eszközökön túl szakemberekkel együttműködésben végzett saját kutatásokat is felhasználtak forrásként, a létrejött cikkek, videók, dokumentumfilmek, multimédiás anyagok egyebek közt az elvándorlás, az országon belüli és az oktatási mobilitás, a határon túli oktatás, a környezetbarát energia, a pénzügyi edukáció témájával foglalkoztak.

Köztölték továbbá, hogy pályázatok útján történő forrásbevonásra azért volt szükség, mert az ilyen minőségű és mennyiségű közszolgálati tartalmak finanszírozása pusztán reklámbevételekből nem lehetséges. A támogatási szerződéseket törvényes előírások betartásával kötötték, az azokban vállalt kötelezettségeket maradéktalanul teljesítették, az elkészült anyagok a VS.hu hírportálon elolvashatók, megtekinthetők – olvasható a közleményben.

A Pallas Athéné alapítványok pénteken közleményben jelentették be, hogy – tiszteletben tartva az Alkotmánybíróság döntését – teljesítették az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény által előírt közzétételi kötelezettséget és pénteken valamennyi szerződésük adatait nyilvánossá tették. Az adatok szerint a kiadó 501 millió forintos támogatást kapott.

– MTI –