Helyi közélet

2014.08.12. 19:04

Kancellár kerestetik

Debrecen - Szeptembertől új rendszerben irányítják a felsőoktatási intézmények gazdálkodását.

Debrecen - Szeptembertől új rendszerben irányítják a felsőoktatási intézmények gazdálkodását.Tegnap járt le az állami fenntartású felsőoktatási intézmények kancellári pályázatainak beadási határideje. A 2014. szeptember 1-jétől 2017. augusztus 31-ig szóló megbízásra az Emberi Erőforrások Minisztériuma keresi a jelölteket; s mivel postai úton is el lehet juttatni a jelentkezéseket, a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság egyelőre nem tudta nekünk megmondani, a Debreceni Egyetem (DE) esetében hányan adták be pályázatukat. A feltételek nem tűnnek teljesíthetetlennek a megfelelő szakmai képesítéssel rendelkezők számára: többek közt főiskolai (illetve esetenként felsőfokú) végzettség és hároméves vezetői gyakorlat szükséges az egyes intézmények kancellári feladatainak ellátásához. A kancellárok felelnek majd az intézmények gazdasági-pénzügyi irányításáért, együttműködve a rektorral (utóbbi az első számú és a tudományos vezető lesz).

A mintegy 80 milliárd forintos éves költségvetésű DE kancellári posztjának lehetséges jelöltjeinél érdeklődve megtudtuk: dr. Mészáros József (a Debreceni Vagyonkezelő volt vezetője) a DE főtitkára, nem pályázott, míg dr. Bács Zoltán gazdasági főigazgató kérdésünkre nem tagadta, hogy beadta pályázatát, úgy tudja, többedmagával együtt.

A teljes cikk a Naplóban olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában