Pajna válthatja Bodót

Pajna Zoltán
Pajna Zoltán - © Fotó: archív
Debrecen – A Fidesz választmánya megyei közgyűlési elnökjelöltet választott.

Kedden döntött a Fidesz megyei választmánya megyei listavezetőjéről, aki a leköszönő Bodó Sándor helyébe léphet a megyei közgyűlés élén, amennyiben a párt szerez többséget az új grémiumban a helyhatósági választás után. Mivel az egyetlen jelölt Pajna Zoltán volt, nagy meglepetés nem született, a debreceni alpolgármester kapott bizalmat. A közgyűlési elnökjelölt személyét az országos választmánynak is jóvá kell még hagynia. A többi megyei képviselő-jelöltről jövő pénteken döntenek.

A kora esti ülés után Pajna Zoltán lapunknak elmondta, azért eshetett rá a választás, mert az ezredforduló óta foglalkozik területfejlesztéssel, ami az új ciklusban a legfőbb feladata lesz a 24 tagú megyei közgyűlésnek. Már az uniós csatlakozást megelőzően és azt követően is végzett ilyen munkát, alpolgármesterként is erre a területre koncentrálódott tevékenysége. 2010 augusztusától 2011 végéig a regionális fejlesztési tanács elnöke volt.

Megválasztása esetén Debrecen és a megye által lehívható csaknem 93 milliárd forint uniós forrás sorsáról dönthet vezetésével a megyei közgyűlés.

HBN-ÉP