Óvatos duhajok a debreceniek ősszel

Óvatos duhajok a debreceniek ősszel
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – Akkor is megtörténhet a baj, ha körültekintőek vagyunk, a hűvös, csapadékos időjárás viszont plusz felkészülést, körültekintést igényel. Csak hétfőn két komolyabb baleset is történt a megyében, ennek okán kérdeztük körbe a debrecenieket, ki milyen módon készül fel az őszi közlekedésre.

– A tömegközlekedést veszem igénybe, illetve biciklivel is szoktam járni – nyilatkozott Cseresznyés Péter, hozzátéve: mivel ősszel már csúszósak az utak, nagyon odafigyel, hogy a kerékpárral lassan menjen. – A baleseteket elkerülendő mindig óvatosan és körültekintően vezetek – mondta.

Cseresznyés Péter Cseresznyés Péter ©

– Ilyentájt már jóval hamarabb sötétedik, és ebből számos baleset adódhat az utakon – mutatott rá Farkas Alexandra, aki szintén óvatosan közlekedik a csúszós utakon, viszont a korai sötétedés ellen nem tud védekezni. – A Diószegi út végén lakom, ahol sajnos nincsen közvilágítás – osztotta meg lapunkkal.

Farkas Alexandra Farkas Alexandra ©

Ha teheti, Varga Tamás villamossal jár a korai sötétedés miatt, illetve mindig odafigyel az időjárásnak megfelelő öltözködésre. – Olyan cipőt viselek, ami megakadályozza, hogy az utakon megcsússzak – fejtette ki.

Varga Tamás Varga Tamás ©

Nagy Gergő este már nem szokott közlekedni, így őt a korai sötétedés nem érinti. – A jogsit most kezdtem el, de ha már rendelkeznék saját autóval, mindenképpen felrakatnám a téli gumit – hangsúlyozta.

Nagy Gergő Nagy Gergő ©

Milák Sándor is tisztában van a csúszós utak adta veszélyekkel, próbál minél óvatosabban közlekedni. – Mindig figyelek rá, hogy a csúszósabb cipőimet ebben az évszakban már ne hordjam – fogalmazott.

Milák Sándor Milák Sándor ©

Barna Fruzsina is odafigyel az öltözködésre, illetve a biztonságos közlekedésre. – Sok baj forrása lehet ősszel, hogy a vezetők még nem rakatták át a téli gumit az autójukra. Ha nekem lenne kocsim, ilyenkor már rég felszereltettem volna – tette hozzá.

Barna Fruzsina Barna Fruzsina ©

HBN-MF|Fotó: Derencsényi István
hirdetés