Oválpályás autós száguldás

A hét végén újra birtokukba vehetik a salakstadiont a versenyzők és a nézők.

Ismét benépesülnek a debreceni Gázvezeték utcai salakstadion lelátói a hét utolsó napján, ám a szokásoktól eltérően nem két, hanem négykerekűek veszik birtokukba az aréna oválpályáját. Június 6-án, vasárnap immár 12. alkalommal rendezik meg a rendhagyó autós körversenyt a debreceni pályán.

A stadion körül kialakult tulajdoni viszonyok miatt idén először rendezik meg a viadalt, amire idáig több mint hetvenen adták le nevezésüket, azaz jó esély van a százhoz közeli résztvevőre. A nevezők között nagyon sok amatőr versenyző lesz, de a szokásoknak megfelelően profik is színre lépnek majd.

Az előző verseny óta szabálymódosításon esett át a rendezvény: minden versenyző 3×3 kört teljesít, és mindenkinek a legjobb ideje kerül értékelésre. Előre borítékolható, hogy látványban idén sem lesz hiány, mint ahogy azt már megszokhattuk az oválpályás versenyeken.

Hála a stadion bérlőjének, a pálya teljesen tökéletes állapotú, és folyamatosan dolgoznak a szervezők a leglátványosabb lebonyolitás érdekében, amit az időjárás sem akadályozhat meg, hiszen akár esik, akár fúj, megrendezik a versenyt – bár az esőre egyre kevesebb az esély.

Az is megszokott már, hogy a nézők között értékes ajándékokat sorsolnak ki a szervezők, így lesz ez most is, a fődíj például egy kerékpár lesz, de minden belépőjegy mellé jár majd energiaital is. A verseny 9 órakor kezdődik, és egész napos programot nyújt a kilátogatók részére, mivel a tervek szerint délután fél hat körül lesz a vége a viadalnak.

 HBN

Címkék: , ,


További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek