Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.11. 17:13

Négymilliárdos bevétel adja a csúcsot Szabolcs-Szatmár-Beregben

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az adóbevallások alapján megyénkben eddig több mint 3 milliárd forintot utalt vissza az adóhivatal. A TEÁOR és szakmakód változása is közel 24 ezer adózót érint Szabolcs-Szatmár-Beregben.</p>

A regionális adóhivatalhoz eddig mintegy 490 ezer adóbevallás érkezett, melynek 99 százalékát már fel is dolgozták, ám a késlekedők miatt 530 ezerre emelkedhet a bevallások száma. Megyénkből pontosan 173.919 adóbevallást nyújtottak be, ebből több mint 86 ezer tartalmazott visszaigénylést közel 3 milliárd forint összegben – tájékoztatta a sajtó képviselőit szerdán Mogyorósiné dr. Gábor Hajnalka, az APEH Észak-alföldi Regionális Igazgatóságának igazgatója.

Elhangzott: a bevallások több mint fele volt hibás, ezek jelentős részét az ügyfél bevonása nélkül is kijavíthatták. A hibátlan bevallások tükrében az egyéni vállalkozók 2007. évi átlagos bevétele megyénkben 8,3 millió forint volt, a csúcsot azonban egy 4,4 milliárd forintos bevétel jelenti. Szó esett a TEÁOR és szakmakód változásáról is, a vállalkozóknak a hónap végéig kell ebben intézkedni, megyénkben ez közel 24 ezer adózót érint.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!