Öttusa vk – Nincs magyar érmes a férfiaknál sem Szófiában

Budapest, Szófia – A nőké után a férfiak versenyében sem sikerült a közvetlen élcsoportban végeznie magyar öttusázónak a szófiai világkupán.

A legközelebb ehhez Regős Gergely került, aki hetedikként fejezte be a viadalt. A tavaly egyéniben vb- és Eb-ezüstérmes Kasza Róbert ezúttal 11., míg Harangozó Bence 28. lett.

A csütörtöki selejtezőben négy magyar indult, de Demeter Gergelynek nem sikerült a legjobbak közé kerülés.

A szombati döntőben az ír Arthur Lanigan-O’Keeffe volt a legjobb, az ezüstérmet a dél-koreai Dzsun Vung Te, a bronzot pedig a francia Pierre Dejardin szerezte meg.

A pénteki női döntőben Földházi Zsófia, az egyetlen magyar induló a 16. helyen végzett.

Az idei első világkupán, március elején Kairóban Alekszejev Tamara ezüstérmet szerzett. A sorozat március végén Los Angelesben folytatódott, ahol Demeter Bence ezüstöt, Szép Balázs és Alekszejev bronzot nyert. Május elején, Kecskeméten is jutott érem a magyaroknak: Demeter Bence harmadik lett egyéniben, vegyesváltóban pedig győzött Kovács Saroltával. A döntőt júniusban, Asztanában rendezik.

Az Európa-bajnokságra július közepén Székesfehérváron, az év fő versenyére, a világbajnokságra pedig szeptemberben, Mexikóvárosban kerül sor.

– MTI –Sporthírek