Öttusa vk – Kvótákat vár a szövetségi kapitány

Kecskemét – Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány szerint Marosi Ádámnak és Földházi Zsófiának is szinte száz százalék az esélye arra, hogy olimpiai kvótát szerezzen öttusában.

“Mindketten jól kezdték az évet, Marosi második volt a kairói és harmadik a riói világkupán, Földházi pedig mindkét állomáson negyedikként végzett, így nekik az idén harmadszor sorra kerülő kecskeméti vk-n már egy közepes teljesítmény is elegendő a kvótához. Ennél azért természetesesen jobb szereplést várunk tőlük Kecskeméten” – mondta a szakvezető Kecskeméten, az április 14-18. között sorra kerülő vk-verseny helyszínén rendezett szerdai sajtótájékoztatón.

Pálvölgyi Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy a férfiaknál Marosi jelenleg vezeti az olimpiai kvótaszerző ranglistát, a nőknél pedig Földházi a harmadik. Hozzátette, Kasza Róbert és Kovács Sarolta már tavaly biztosította a kvótáját.

A szakember elemzése szerint a ranglistán szintén az első harmincban található Demeter Bence is esélyes még a kvótára, sőt, a tavaly végig sérüléssel bajlódó Tibolya Péter is megszerezheti. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, a jogosultság még nem egyenlő az olimpiai indulással, ugyanis a szövetség az idei eredmények alapján a világbajnokság után, júniusban jelöli majd ki azt a két férfi versenyzőt, aki ott lehet a riói olimpián.

“A nőknél még Alekszejev Tamara esélyes a kvótaszerzésre, de Kovács Sarolta és Földházi Zsófia annyira kiemelkedik a hazai mezőnyből, hogy az olimpiai részvételükre nagy az esély” – fogalmazott Pálvölgyi Miklós, aki beszélt arról is, hogy a sorozat utolsó vk-ján Magyarország rendezőként összesen 12-12 férfi és női öttusázót indíthat, így a hazai felnőtt és a junior mezőny eleje részt vesz az eseményen.

Kármán Sándor, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) versenyigazgatója elmondta: eddig 17 nemzet közel 100 versenyzője jelezte indulási szándékát a kecskeméti világkupán, de a végleges indulási létszám ennél várhatóan nagyobb lesz.

A sajtótájékoztató keretében együttműködési megállapodást írt alá a MÖSZ és a versenyt lebonyolító Hírös Sport Kft. Elhangzott még, hogy a világkupa vívó számát a Messzi István Sportcsarnokban, az úszást a városi sportuszodában, a lovaglást és a kombinált számot pedig Benkó Zoltán Szabadidő Központban rendezik meg.

– MTI –

Címkék: ,hirdetés