Öttusa vk – Három magyar került a női döntőbe Kecskeméten

Budapest, Kecskemét – Három magyar öttusázó jutott be a női verseny szombati döntőjébe a kecskeméti világkupa-viadal nyitónapján.

A vk-sorozat harmadik állomásának csütörtöki selejtezőjében két csoportban zajlottak a küzdelmek, mindkettőben 34 versenyző – köztük hat-hat magyar – szerepelt. Az első 12 hely ért automatikusan döntőt, további 12 öttusázó pedig a pontszáma alapján juthatott tovább.

A tavaly egyéniben és csapatban is világbajnok Kovács Sarolta, valamint a vb-győztes válogatott másik tagja, Alekszejev Tamara magabiztosan, hatodikként, illetve hetedikként lépett tovább a B-csoportból, míg az A-ból Zs. Tóth Annának a 11. hely ért egyből finálét. Pontszáma alapján egy magyar versenyző sem tudott hozzájuk csatlakozni – nemzetközi szövetség honlapja alapján.

A hazai legjobbak közül hiányzott a 2013-ban egyéniben Európa-bajnok, tavaly csapatban szintén vb-aranyérmes Földházi Zsófia, aki – amint azt Kállai Ákos szövetségi kapitány másfél hete, a vk sajtótájékoztatóján elmondta – még nem teljesen épült fel korábbi sérüléséből.

Pénteken a férfiak selejtezőjét rendezik meg Kecskeméten, hétvégén a két döntőre, hétfőn pedig a vegyes váltóra kerül sor.

– MTI –Sporthírek