Öttusa-vk – Aranyérmes a Kovács, Demeter vegyesváltó Kecskeméten

Budapest/Kecskemét – Az egyéni versenyeket követően vegyesváltóban is szereztek érmet a magyarok a kecskeméti öttusa-világkupán: a Kovács Sarolta, Demeter Bence kettős az első helyen végzett a hétfői zárónapon.

A magyar páros a 2×100 méteres úszásban a hatodik időt érte el a 14 duót felvonultató mezőnyben, a vívást viszont nagyszerű teljesítménnyel magabiztosan megnyerte. Lovaglásban – melyben három akadályverésért, illetve minimális időtúllépésért kapott pontlevonást – ismét hatodik lett, összesítésben pedig az első helyen állt három szám után.

A lövészetekkel megszakított 4×800 méteres futás rajtjánál a fehéroroszok követték a magyarokat kis különbséggel, a többi ellenfél jelentősebb hátrányban volt, az akkor harmadik helyezett oroszok már 25 másodperccel később rajtoltak. Kovács és Demeter a kombinált számban megőrizte pozícióját, így egyéni sikerüket követően együtt is kiemelkedően szerepeltek.

A tavaly világbajnok Kovács a szombati női egyéni versenyben harmadik volt, míg Demeter vasárnap a férfiak küzdelmében ezüstérmet nyert.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

  1. Magyarország (Kovács Sarolta, Demeter Bence) 1464 pont (úszás: 1:59.60 perc/311 pont, vívás: 19 győzelem/7 vereség/260 pont, lovaglás: 278 pont, lövészet-futás: 11:25.74/615 pont)
  2. Fehéroroszország (Tacjana Haldoba, Ilja Palazkov) 1455
  3. Csehország (Natalie Dianova, Jan Kuf) 1444

A vk-sorozat februárban kezdődött – Demeter Bence győzelmével – Los Angelesben, és jól szerepelt ott az ötödikként végző Kasza Róbert is. Márciusban Kairóban találkozott a nemzetközi mezőny, az egyiptomi versenyen Kovács Sarolta lett ötödik, a Fröchlich Tamás, Alekszejev Tamara kettős pedig bronzérmet nyert vegyesváltóban.

A kecskeméti fordulót követően a sorozat negyedik viadalát a lengyelországi Drzonkówban rendezik május utolsó hétvégéjén, míg a vk-döntőt június végén a litvániai Druskininkaiban. Az Európa-bajnokságra július közepén Minszkben kerül sor, az év fő versenyére, a világbajnokságra pedig augusztus végén Kairóban.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek