Öttusa-vb – Hatodik a Málits, Strobl páros váltóban

Budapest/Moszkva – Hatodik helyen végzett a Málits István, Strobl Krisztián páros váltóban az öttusázók moszkvai világbajnokságán.

A keddi versenyt a dél-koreaiak nyerték meg, mellettük a dobogóra az oroszok és a franciák állhattak fel.

A magyar kettős a 2×100 métert 1:56.84 perc alatt úszta le, amivel 12. volt az első szám után a 17 duót felvonultató mezőnyben. Vívásban a 11. legjobb eredményt érte el – 17 vereség mellett 15 győzelem jött össze -, de összesítésben maradt a 12. helyen a páros.

A magyarok lovaglása hibátlanul sikerült, ezzel jelentősen előreléptek, mivel több ellenfelük sokat rontott. A lövészetekkel megszakított 4×800 méteres futásnak a kazahokkal egyszerre ötödikként vághattak neki. Hátrányuk a harmadik helyen álló lettekkel szemben 13 másodperc volt, miközben egy másodperccel utánuk a franciák is elkezdhették a zárószámot. Utóbbiak felfutottak a harmadik helyre a dél-koreaiak és az oroszok mögé, míg a magyarok hatodikként értek célba.

Málits és Strobl a kombinált számban a hetedik legjobb eredményt érte el.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

férfi váltó, világbajnok:

Koreai Köztársaság (Hvang Vu Dzsin, Dzsun Vung Tae) 1563 pont
2. Oroszország (Ilja Frolov, Oleg Naumov) 1550
3. Franciaország (Alexandre Henrard, Pierre Dejardin) 1524
…6. Magyarország (Málits István, Strobl Krisztián) 1506 (úszás: 1:56.84 perc/350 pont, vívás: 15 győzelem/17 vereség/201 pont, lovaglás: 300 pont, lövészet-futás: 10:45.75 perc/655 pont)

A moszkvai vb az utolsó közvetlen olimpiai kvótaszerzési lehetőséget kínálja az öttusázók számára: a női és férfi egyéni versenyben az első három hely ér riói részvételi jogot. Ezen túl a megszerzett pontok még beleszámítanak a június 1-jével záruló világranglistába, amelyről legalább hat-hat versenyző kerül majd az ötkarikás mezőnybe.

A világbajnokság szerdán a női verseny selejtezőjével folytatódik.

– MTI –