haon-sportoldal

2008.04.23. 13:53

Éremesélyesek a Bajusz-tanítványok

<p>Csütörtöktől vasárnapig az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban küzdenek az ország legjobb serdülő leány kosárlabda csapatai.</p>

A Bajusz György irányította DSC-SI együttesse hazai környezetben szeretne felállni a dobogóra a serdülő korosztály legrangosabb megmérettetésén, a leány kosárlabda országos döntőben.

Kilenc éve rendezett utoljára leány kosárlabda országos döntőt a cívisváros, ám idén a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola és a Hajdú-Bihar megyei Kosárlabda-szövetség összefogásával – továbbá számos támogató segítségével – újra a legjobb honi együttesek randevúznak a Hajdúságban.

Az 1994-es születésű és fiatalabb játékosokból álló serdülő csapatok közül a nyolc legjobb vívta ki a jogot a döntőn való részvételre, és a helyi szakemberek nagy-nagy örömére a Bajusz György irányította DSC-SI-s gárda is ott van a mezőnyben.

A csütörtökön a csoportmeccsekkel kezdődő, és vasárnap a helyosztókkal záródó rendezvény apropóján tartott keddi sajtótájékoztatón Rutkovszky Ede, a DSC-SI technikai igazgatója reményét fejezte ki, hogy a Bajusz-gárdának sikerül túlszárnyalnia az eddigi legjobb sportiskolás leány kosárlabda eredményt, a Kecskeméti János vezetésével az 1999/2000-es szezonban elért kadett második helyezést.

Bajusz Görgy a kiegyenlített erőviszonyokra hívta fel a figyelmet, szerinte hat csapat is odaérhet valamelyik érmes pozícióba. A tréner természetesen saját csapatát is esélyesnek tartja az éremszerzésre, mindenesetre ehhez elsőként a BSE, Baja, Pécs trióból kell a csoportmeccseken minimum kettőt megelőzniük, és amennyiben ez sikerül, úgy a keresztjátékban és a helyosztókon is helyt kell állniuk.
A megyei szövetség elnöke, egyben a nyolcas döntő versenybizottságának elnökhelyettese, Kisházi Béla örömét fejezte ki, hogy Hajdú-Bihar megyében évről évre emelkedik – a kiadott játékengedélyek alapján – az igazolt kosárlabdázók száma, egyúttal bízik benne, hogy sok sportbarát látogat ki a négy nap alatt az Oláh Gábor utcai sportcsarnokba.

A viadal további érdekessége, hogy a döntő valamennyi mérkőzését online közvetítés keretében kísérhetik figyelemmel az érdeklődők a http://dbsportcentrum.hu/osbdonto2008 weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!