Sport

2014.12.12. 16:29

Női kézilabda Eb - A középdöntővel folytatódik a küzdelem

Debrecen - A női kézilabda Eb középdöntőjében szombaton, a dán-lengyel párharcot követően, két kézilabdagigász méri össze erejét; a B csoportot megnyerő Norvégia az A jelű kvartett élén végző Spanyolországgal találkozik.

Debrecen - A női kézilabda Eb középdöntőjében szombaton, a dán-lengyel párharcot követően, két kézilabdagigász méri össze erejét; a B csoportot megnyerő Norvégia az A jelű kvartett élén végző Spanyolországgal találkozik.

Több szempontból is érdekesnek ígérkező összecsapással veszi kezdetét a debreceni középdöntő. A dán Kim Rasmussen vezette lengyel együttes Dániával méri össze erejét, emiatt a mester valószínűleg különleges lelki állapotban várja a meccset honfitársai ellen. A két együttes a tavalyi vb-n keresztezte egymás útját, a szerbiai viadal bronzmérkőzésén, a tíz találatig jutó Kristina Kristiansen vezérletével 30-26-ra diadalmaskodtak a skandinávok.

Az Eb-n a lengyelek két vereséggel nyitottak, majd csütörtökön a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú ütközeten legyőzték Oroszországot. A sokak által éremesélyesként elkönyvelt Dánia győzelemmel rajtolt, majd elcsent egy pontot a románoktól, míg az északi derbin alulmaradt Norvégia ellen, így mindössze egy egységet vitt magával a középdöntőbe. Nehéz helyzetben vannak tehát az északiak, több botlás már nem nagyon fér bele, főleg ha a dobogós álmokat valóra szeretnék váltani.

Egymásnak feszülnek a csoportelsők

A két klasszisokkal teletűzdelt együttes száz százalékos mutatóval jutott tovább a csoportkörből, Carmen Martínék Oroszországot, Lengyelországot és hazánkat is nagy csatában fektette két vállra. Heidi Lökéék még ennél is meggyőzőbb teljesítményt nyújtva simán verték a románokat, az ukránokat és nagy északi riválisukat, a dánokat is, demonstrálva, hogy céljuk csak is az EB győzelem lehet. Ez a remek teljesítmény mindkét gárda számára azt jelentette, hogy négy pontot vihettek magukkal a középdöntőbe, amely tovább növeli esélyüket a dobogós helyekért folytatott harc során. Az előbbiekből valószínűsíthető, hogy a Főnix Csarnokba kilátogató szurkolókat a két válogatott minden bizonnyal egy remek hangulatú és izgalmas összecsapással szórakoztatja majd.

HBN-BÁ, CZM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!