Otthon nyert a Bayern, mégis a katalánok örülhettek

Akt.:
Messi és Guardiola a Bayern München - Barcelona BL-elődöntő visszavágóján
Messi és Guardiola a Bayern München - Barcelona BL-elődöntő visszavágóján - © Fotó: Getty Images
Hazai közönség előtt győzte le 3–2-re spanyol riválisát a Bayern München a BL-elődöntő visszavágóján, mégis búcsúzott a sorozattól.

Barcelonában hármat rúgva, és egyet sem kapva kényelmes előny tudatában utazhattak kedden Messiék a müncheni Allianz Arénába. A televíziós közvetítés remekül átadta a mérkőzés óriási feszültségét, amely már a kezdősípszótól jellemezte a párharcot: fantasztikus támadások, látványos gólok és szemet gyönyörködtető kapusbravúrok kápráztatták el a nézősereget. Levandowski, Müller és Benatia révén hiába rúgott több gólt a Bayern, a brazil Neymar két találata döntött, s 5–3-as összesítéssel a hispán együttes jutott be az idei fináléba.

A lefújás után a német gárda tar mestere, Pep Guardiola egykori játékosát méltatta. – Messi minden idők legjobb futballistája, Peléhez tudnám hasonlítani. Remélem, hogy a Barca megnyeri története ötödik BL-serlegét.

A duplázó Neymar szerint a jobb csapat került a döntőbe. Hozzátette, ez új érzés számára, mert több csapattársával ellentétben ő az első fináléjára készül, de nagyon boldog emiatt.

HBN-DZST
hirdetés