Ott voltunk a Campus 0. napján

Akt.:
Fesztiválozók
Fesztiválozók - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A rock’n’roll életérzés elé semmi sem gördíthet akadályt.

Utolsókat csattantak a fémkerítés stabilitását ellenőrizni hivatott kalapácsok a szerdán megnyílt Campus Fesztivál bejárata felé vezető úton. A kapunál középiskolai ismeretség nyomán együtt érkező társaság kora este, frissen és töretlen mosollyal nyilatkozik nekünk a hangulatról, bár szavakkal alig szükséges kiegészíteni a látványt.

– Tizenegy óta itt állunk, és várjuk, hogy elálljon az eső – árulja el egyikük. – A kempingbe már bepakoltunk, végig maradunk, bármilyen idő lesz, készültünk esőkabáttal – reagál egy matematika szakos gimnazista. Egy gazdasági és egy matematika tagozatos érettségizett fiatalember a rendezvényen tudja meg, elegendőek-e pontjaik az áhított felsőoktatási intézménybe való felvételhez. – Bulizni mindenképpen lesz ok – állítják. A Fülöpről, Bökönyből, Tiszaújvárosból és a cívisvárosból érkező diákok nagyobb részének van összehasonlítási alapja a helyszínt illetőleg, és az első benyomásaik nem pozitívak a végleges otthonról. Mint mondták, a két legjobb színpad, a Pepsi és a Rézangyal túl távol van egymástól.

Még nem teljes a kép

A rendezvény területéből egyelőre csak egy kis rész van nyitva. Erre lépve, megállapítható: ennél európaibb fesztiválhelyszínt keresve sem találni Debrecenben. Ami az előnye, az lehet a hátránya is. A sok betonfelület megelőzi, hogy eső esetén dagonyává váljon a stadion környéke. Egyelőre csak elképzelni lehet, milyen lesz a hőmérséklet itt, ha kisüt a nap.

Direkt a kicsiket

Fehér szakállas, hatvanas éveiben járó férfiba futunk a Retronóm koncertre sietve. Süt róla, hogy nem az első fesztiválja, de egyelőre keresi a helyét az új Campus-otthonban. – Egyelőre nem kaptam térképet és programot – panaszolja. – Nem döntöttem el, hogy melyik koncertre megyek el feltétlenül – hárítja érdeklődésemet. – A nagyokat már hallottam, ezért vadászom a kifejezetten ismeretlen nevű kisebb csapatokat. Ért már pár meglepetés, belefutottam már így jó együttesebe – mesél a rendhagyó zenehallgatási szokásról.

– A negyedik ikszen túl vagyok, voltam már néhány fesztiválon, de tetszik, amit eddig láttam a debreceniből – mondja sietve Ruha József basszusgitáros, mielőtt színpadra lép a Retronome zenekarral. A rock és blues stílus klasszikusait és saját számokat játszó együttes koncertjén egy háromkerekű elektromopeden első sorban ülő idős férfi jelenléte bizonyított, hogy a rock’n’roll életérzés elé még maga az élet sem gördíthet akadályt.

– Ez az első Campusom. Nagyon várom a Brainst, a Kiscsillagot, Ludmillát, az Intim Torna Illegált, a Quimbyt – válaszol egy lelkes lány.

HBN-HABE


Nézőpont: A boldog, szép napok
Az átlagosnál valamivel nehezebben indult a hét, úgy érezte, ezúttal nyomasztóbb a hétfő, fülledt forróság lengte be az utcákat, belassult az egész világ. Tamás Nándor írása.


Elkezdődött a Campus Fesztivál
Debrecen – A Hurkatöltő és a Konyha zenekar koncertjével elkezdődött a debreceni Campus Fesztivál. A Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának köszönhetően megújult környezetben, még magasabb színvonalon, ötcsillagos fesztivál helyszínen várja látogatóit, a tavaly több mint hatvanezer fesztiválozót vonzó rendezvény.


Elkezdődött a Campus Fesztivál Debrecenben
Debrecen, 2014. július 23., szerda (MTI) – A Hurkatöltő és a Konyha zenekar koncertjével szerda délután elkezdődött a debreceni Campus Fesztivál – közölte.


Közösen bulizó generációk
Debrecen – A kapcsolatok miatt szeretünk fesztiválozni.


Növekvő látogatói igények a Campuson
Debrecen – A látogatók egy része már nem csak a sörpadon szeretne üldögélni, hanem igényes lounge körülmények között, hangulatosan megvilágított helyen, kanapékon.


(F)elszabadult a 30Y, ahogy elképzelték
Debrecen – „Soha nem érzett szabadságélménnyel zenélünk most” – vallotta egy tavaszi interjúban Beck Zoli, a 30Y frontembere.


Debrecen nekik a Bermuda-háromszög
Debrecen – Az Ocho Macho zenekar frontembere remek hangulatú koncertre és húzós after partyra számít.


Odett: „a zeném én vagyok”
Debrecen – Nemcsak énekel, hanem zenét ír és szöveget is szerez a fiatal énekesnő.


Szubjektív Campus
Debrecen – Kávé a háton, béka a járdán, gitár a kézben.


Campus Fesztivál a közösségi médiában
Debrecen – Elstartolt a 2014-es Campus Fesztivál. A 0. nap fellépői (a teljesség igénye nélkül): Péterfy Bori & Love Band, 30Y, Anna & The Barbies.