Ott vannak az egyetemi csapatok a MEFOB-döntőben

Ott vannak az egyetemi csapatok a MEFOB-döntőben
© Fotó: Matey István
Debrecen – A tavalyi évhez hasonlóan a Debreceni Egyetem férfi és női kosárlabdacsapata idén is bejutott az egyetemi bajnokság (MEFOB) négyes döntőjébe.

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő NB1/B-s együttesére épülő férficsapat a veretlenül megvívott alapszakasz után a nyugati csoport negyedik helyezett BME MAFC-al találkozott. Az első mérkőzésen Dr. Nagy Ágoston csapata gyakorlatilag már le is zárta a továbbjutás sorsát, s a visszavágón hiába ijesztettek rájuk az első negyedben a fővárosiak, ismét magabiztos győzelmet arattak. Kiss Lajosék idén szeretnék újra bizonyítani, hogy a Debreceni Egyetemnek van a legjobb kosárlabdacsapata, hiszen két bajnoki cím után a Szombathelyi Egyetem tavaly kiénekelte a sajtot a szájukból.

A hölgyek helyzete koránt sem volt ennyire egyszerű, hiszen az alapszakaszt a harmadik helyen zárták Kovács Imre tanítványai a TFSE és a Közgáz csapatai mögött, így a nyugaton második Szombathelyi Egyetemmel kerültek össze. Az első találkozón egy rendkívül kiélezett meccsen mindössze két pontos debreceni siker született, így koránt sem utazhattak megnyugodva a visszavágóra Szabó Rékáék. A tartalékosan felálló DEAC azonban hatalmas küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot, s az első találkozó hibáit kijavítva, nagyszerű győzelmet arattak idegenben. Göttlinger Annáék minden negyedet megnyerve, csapatként együttműködve győztek Szombathelyen, így az elmúlt évekhez hasonlóan újra készülhetnek a döntőre.

Mivel mindkét nem képviselteti magát a final fourban, így a Debreceni Egyetem már be is nyújtotta a pályázatot a torna megrendezésére, döntés a következő hetekben várható.

MEFOB férfi kosárlabda keresztjáték 2. mérkőzés

DEAC – BME MAFC 83-59 (19-20, 31-13, 21-9, 12-17)

DEAC: Kiss 9, Szarka 12, Gál 2, Nagy Be. 15/9, Nagy Bo., 17/15 cserék: Jávor 7/3, Opre 8, Szendrei 2, Szakács 5, Lippai 6.

MEFOB női kosárlabda keresztjáték 2. mérkőzés

SzoESE – DEAC 55-72 (14-17, 13-15, 17-19, 11-21)

DEAC: Göttlinger 17/3, Chvatal 4, Gál 14, Papp 5, Szabó 18/12 cserék: Máriás 8, Új 6, Horváth -.

– debka.hu –