Ott folytatnák, ahol ősszel abbahagyták

Akt.:
Kondás Elemér
Kondás Elemér - © Fotó: archív
Debrecen – A törökországi edzőtábor után a Fradi ellen tartja a bajnoki főpróbát a DVSC-TEVA.

Tizenegy napot töltött Belekben a DVSC futballcsapata, a piros-fehér gárda február 5-16. között tréningezett a török tengerparti városban. A gyakorlások mellett edzőmeccseket is játszottak a debreceniek, háromszor győztek (Rapid Bucuresti 2–1, Slovacko 1–0, Peliszter 1–0) és két ízben döntetlent játszottak (Torpedo Kutaiszi 2–2, Spartak Trnava 0–0).

Az edzőtábor tapasztalatairól Kondás Elemér vezetőedzőt faggattuk.

Hogyan értékeli a beleki napokat, sikerült elvégezniük az eltervezett munkát?

Kondás Elemér: Jól sikerült az edzőtábor, minden meg tudtunk valósítani, ami a szándékunkban állt, kivéve egy edzőmérkőzést, amely elmaradt. Jött ugyanis néhány kellemetlen sérülés és megbetegedés, nem voltak a labdarúgók száz százalékos állapotban, ezért úgy ítéltem meg, nem szabad kilencven perces terhelést kapniuk, így csak a Spartak Trnavával mérkőztünk meg szombaton délután. A körülményekre most sem lehetett pana-szunk, az időjárással sem akadt gondunk. Csupán egy alkalommal volt olyan az idő, hogy a szervezők nem engedték pályára az ott táborozó csapatokat, de nekünk akkor egyébként is konditermi foglalkozás volt a programban, illetve egy átmozgató edzés, amelyet végre tudtunk hajtani a hotel zöld gyepén.

Milyen tapasztalatokkal gazdagodott a szakmai stáb az edzőmeccsek során?

Kondás Elemér: Jó színvonalú, hajtós mérkőzéseket játszottunk. Az ellenfelek többet frissítettek, míg mi 1-2 cserét hajtottunk vég-re, ennek fényében kell néznünk a meccseket. Az volt a cél, hogy egy-egy alkalommal kilencven perc játéklehetőséghez jussanak a játékosok, akik nagyon jól bírták a terhelést. A döntetlenre hozott mérkőzéseinket is megnyerhettük volna, mert megvoltak a lehetőségeink, de ilyenkor úgysem az eredmény az elsődleges. Elégedett voltam a játékosok munkájával, a futások mennyiségével és minőségével is.

Mint említette, a felkészülés során nem a mérkőzések végeredménye a fontos, azonban mintha kevesebb gólt szerzett volna a Loki ezeken a meccseken, mint ahogyan azt vártuk.

Kondás Elemér: Valóban kevesebb gól esett az említett találkozókon, de ezek nemzetközi meccsek voltak, ne feledjük! Ahogyan említettem is, volt, hogy az ellenfél tíz friss emberét is pályára küldte menet közben, ennek ellenére le tudtuk győzni őket és megvoltak a helyzeteink.

Sokféle összetételben álltak föl Törökországban, nehéz volt megállapítani, melyik összeállítást tartja alapcsapatának. Az volt az elképzelés, hogy szinte mindenki szerepeljen mindenkivel egy gárdában?

Kondás Elemér: Pontosan, mindenkinek tudnia kell bármelyik társával hatékonyan futballozni. Sosem tudhatjuk, a bajnokság során milyen helyzet áll elő. Ha úgy alakul, a belső védőknek bármilyen párosításban meg kell oldaniuk a feladatot, vagy igaz ez egy jobb oldali védő-jobb oldali középpályás duóra is. A csatároknál ugyanúgy szempont volt, hogy mindenki képes legyen megfelelő párt alkotni bármelyik társával. Érezniük kell egymást, ha a helyzet úgy hozza.

Több fiatal játékost (Balogh Norbert, Berdó Péter, Sós Bence, Bereczki Dániel és Slakta Balázs) is elvittek Belekbe.

Kondás Elemér: Így van, mindannyian jó benyomást tettek a stábra. Igazából Sós Bence volt új fiú köztünk, hiszen a többiek már az ősz folyamán is velünk edzettek. Bence jó teljesítményt nyújtott, dinamikusan, lendületesen mozgott, ahogyan a többiekben is, benn is ott van a potenciál.

A sajtóhírekben Varga József és Vadnai Dánielt is lehetséges távozóként emlegetik. Mit lehet erről tudni?

Kondás Elemér: Erről annyit tudok mondani, hogy jelenleg mindkét labdarúgó a DVSC játékosa.

Nincs már két hét sem a bajnoki rajtig, milyen típusú munkát kell addig elvégezniük?

Kondás Elemér: A hétfő éjszakai megérkezés után kedden délután ismét edzésbe állt a társaság. Az utolsó két hétben már a frissítésen és a különböző taktikai elemeken lesz a hangsúly. Szombaton megmérkőzünk a Ferencvárossal, kitűnő felkészülés lesz a közelgő rajtra. Jó meccset várok, a fiúktól azt szeretném viszontlátni, amit az eddigi edzőmeccseken, sok futást és kellő dinamizmust. Ott szeretnénk folytatni a bajnokságban, ahol késő ősszel abbahagytuk.

HBN-TN


Belépős lesz a Fradi-meccs

A Ferencvárossal vívja a bajnoki szezon főpróbáját a DVSC-TEVA alakulata, Thomas Doll együttesét szombaton 15 órától fogadják a hajdúságiak az Oláh Gábor utcai stadionban. A Loki edzőmeccsei korábban zárt kapusak voltak Pallagon, most a piros-fehér klub hivatalos honlapja arról számol be, hogy a Fradi elleni felkészülési találkozót bárki megtekintheti – amennyiben megveszi a belépőjegyet.

Szóljon hozzá a Facebookon!