Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.07. 14:56

Nyíregyháza és Nyírszőlős egyesülésének évfordulója

<p>Nyíregyháza - Nyíregyháza és Nyírszőlős egyesülésének 35. évfordulójáról háromnapos rendezvénysorozattal emlékeztek meg a településrészen élők a közelmúltban, valamennyi korosztály számára érdeklődést kiváltó programokkal.</p>

Nyíregyháza és Nyírszőlős egyesülésének 35. évfordulójáról háromnapos rendezvénysorozattal emlékeztek meg a településrészen élők a közelmúltban, valamennyi korosztály számára érdeklődést kiváltó programokkal. Május 23-án fotó-, festmény- és régiségek kiállítása nyílt „Múltunk nélkül nincs jövőnk!” címmel a Szőlőskerti Általános Iskola köraulájában. Május 24-én az intézmény csarnokában a településrészen élők nagy örömére a Szabolcs Néptánc Egyesület 50+1 éves gálaműsora volt látható.

A két félidős produkció első részében a gyerekek táncai voltak előtérben, majd a második félidőben a Szabolcs Táncegyüttes önálló előadását láthatta a nagyérdemű. Műsoruk címe: „Pár esztendő nem a világ”, az előadás Bíró József művészeti vezető munkáját fémjelzi. Az előadáson 160 fő táncos ropta a Pántlikás zenekar kíséretével. A teltházas közönség tapsviharral köszönte meg a produkciót, majd azt követően batyus bálon szórakozhatott az egyesület apraja-nagyja. Május 25-én a Nyírszőlősi majális keretében rendezték meg a Megyei Fogathajtó Bajnokságot.

Dalanicsné Ágoston Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!