Ötholdas, nem ötcsillagos

Rossz állapotban van az Ötholdas Pagony játszótéren a tárolóház
Rossz állapotban van az Ötholdas Pagony játszótéren a tárolóház - © Fotó: Matey István
Debrecen – Az évek óta használaton kívül lévő épület felújítása csupán a város anyagi lehetőségének függvénye.

Továbbra sem vehetik igénybe a gyerekek és szüleik az Ötholdas Pagony játszótér szociális épületét. Annak, aki be akar menni, keresztbe kihúzott műanyag szalagok és az ajtókra kiragasztott „Technikai okok miatt nem üzemel” táblák állják útját.

Napirenden tartja

Mivel pályázati forrás játszóterek kilakítására van, az azokat kiszolgáló szociális épületek létesítésére nincs, így a Nagyerdőn található Ötholdas Pagony játszótér új, szociális épületének magvalósítása még várat magára. Jelenleg is sokan kérdezősködnek az épület felől, azonban az ott dolgozókat eddig tájékoztatták, mi lesz az épület sorsa.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Kérdésünkre a debreceni városháza városüzemeltetési osztályán elmondták, hogy az épület felújítását az önkormányzat változatlanul napirenden tartja, és a következő évi költségvetés tervezésekor is számol majd ezzel a kiadással.

Szigetelés, vízelvezetés

Az egykori Jubileumi Játszóteret 2003-ban újították fel. A három ütemben, 25 millió forintból zajlott munkálatok során épült többek között a játékok raktározására, mosdóként és dolgozók pihenőjeként szolgáló szociális épület. A betonból, téglából, fából készült ház négy éve használhatatlan.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Tavaly a játszóteret üzemeltető Nagyerdei Kultúrpark igazgatója lapunknak elmondta, a több millió forintból épült ház technikailag amortizálódott. A legnagyobb probléma statikai, de a szigetelés, a vízelvezetés is gyatra, az eső és a hó eláztatta, tönkretette a falakat.

Akkor a létesítmény tulajdonosa, a debreceni önkormányzat elismerte, a bajt tervezési hiba okozta.

HBN-BL