Ötezernél is több középiskolás utazhat

Idén is több ezer tanuló utazhat márciusban a Rákóczi Szövetségnek köszönhetően a nemzeti ünnep alkalmából
Idén is több ezer tanuló utazhat márciusban a Rákóczi Szövetségnek köszönhetően a nemzeti ünnep alkalmából - © Illusztráció: AFP
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Idén is pályázhattak a magyarországi középiskolák.

A Rákóczi Szövetség Március 15-i Diákutaztatási Programja keretében 130 középiskola pályázott sikerrel utazási támogatásért. Idén tavasszal mintegy 5500 magyarországi középiskolás diák utazhat a nemzeti ünnep alkalmából valamely határon túli magyar iskolához, hogy ott élő diáktársaival közösen ünnepeljen, olvasható a szövetség friss közleményében.

Felvidékre 44, Erdélybe, illetve Partiumba 33, Vajdaságba 19, Kárpátaljára 5, Szlovéniába 3 és Horvátországba 7 középiskolai csoport utazik március folyamán.

Ezzel párhuzamosan 19 külhoni iskola anyaországba tervezett utazása is támogatásban részesül. Pályázatot nyújthatott be bármely magyarországi középiskola, hogy egy határon túli település magyar középiskolájához látogasson a középiskolás utazó csoport és közösen ünnepeljenek március 15-én.

A Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától függően legfeljebb 200 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak.

A közvetlen kapcsolatokért

A Rákóczi Szövetség 1994 óta hirdeti meg Március 15-i Diákutaztatási Programját magyarországi középiskolások számára.

A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határainkon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

HBN